2010. október 19.

Heltai a közrádió élén?

Újabb név a közmédium-elnöki orosz rulettben: most a Stop-nak van egy információja; az érintett csípőből cáfolt.

Újabb név a közmédium-elnöki orosz rulettben: most a Stop-nak van egy információja; az érintett csípőből cáfolt.

A portál - korábbi információkat részben átfedő - értesülései szerint Heltai Péter és Medveczky Balázs esélyes a Magyar Rádió, illetve a Magyar Televízió vezetői pozícióira. A hivatalos megnevezésekre Szalai Annamária szerint novemberig kell várni.

Heltai Péter határozottan cáfolta, hogy ő lesz a rádió elnöke - írják. A Stop megjegyzi: Heltai 1990-2000 között a Magyar Televízióban dolgozott, majd az InfoRádió alapító tagja volt, amelyből 2006-ban adta el tulajdonrészét, és a Duna Televíziónál bukkant fel kreatív menedzserként. Később az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. igazgatósági tagja lett - amely az ORTT tavaly szeptemberi döntése értelmében frekvenciáját vesztett Danubius helyén sugárzó Class FM-et működteti. A kereskedelmi rádió hét évre szóló koncessziós szerződését az ORTT részéről Szalai Annamária szignálta.

Megemlítik: az Advenióban áttételesen kisebbségi érdekeltsége van az Infocenter.hu Zrt.-nek, amelyben Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter korábban többségi tulajdonrésszel rendelkezett, és Heltainak is pozíciója van. (A cég fő tulajdonosa Nyerges Zsolt, aki Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején személyügyi államtitkár volt.) Az Infocenter.hu 2009 szeptemberében megvette a Heti Választ, majd decemberben a Lánchíd Rádiót is.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

15 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.