Kövess minket!

Médiapiac

Herman Péter: „Tartalomkészítők, eljött a kánaán!”

Az RTL Magyarországnak a saját gyártású műsorok többségéért felelős kreatívigazgatója a magyar médiapiac igazi árnyjátékosa, akinek munkáit millióan, gondolatait viszont kevesen ismerik. Herman Péter „Pierre” őszintén beszél az utolsó nagy tévés álmáról, a csatorna sorozatkészítési terveiről, de azt is elárulja, milyen mértékben kell kompromisszumokat kötnie az üzleti eredményekért.

Mit jelent számodra a kreativitás?

A dolgokhoz való hozzáállást, a változtatni, a jobbá tenni akarás energiáját, ami kis és nagy dolgokban egyaránt jelen van és fontos. Azt gondolom ugyanakkor, a kreativitás megfogalmazhatatlan, éppen ezért lehet úgy kezelni, mint egy műszót. Nehéz erre jól válaszolni. Ha emocionálisan kezeljük, akkor van tartalma.

Milyen tartalommal bír egy televíziós társaság életében?

Ez leginkább annak kapcsán szokott felmerülni az emberekben, ha egy már kitalált formátumot vásárolunk. Ezzel többnyire egyet is értek, hiszen például az X-Faktor mindenhol ugyanaz a műsor a világon. Az, hogy az adott országban mitől fog működni, mitől fogják a nézők szeretni, annak a kreatív, és meglepően sok órát igénylő munkának köszönhető, amely során elgondolkodunk olyan apró dolgokon, mint a zsűri összetétele vagy a mentorház átalakítása. Nagy és klasszikus kreatív műhelyből fakadó munka pedig, amikor mi magunk kifejlesztünk az első betűtől az utolsóig egy sorozatot.

Ami, ha jól tudom, már az előkészítő fázisban tart.

A szakmámban, ahol ugyanúgy meg lehet fogalmazni álmokat, mint más területeken, a sorozatkészítés az egyik legizgalmasabb dolog. Amit ezzel kapcsolatban én álomnak tekintek az az, hogy egy olyan sorozatot mutassunk be, amelyet mi írunk, saját koncepció alapján, és a nézők körében is sikeres. Ha ez valóra válik, mindent megcsináltam a televíziózásban, amit a jelenlegi tudásom szerint meg lehetett. Néha elbizonytalanodom, szükség van-e erre, de ez olyan dolog, mint a kisgyereknek a maci. Ez a skalp még hiányzik, de nagyon hiszek benne.

A kezemben van egy kiérlelt forgatókönyv, amelyet, ha minden jól megy, májusban elkezdünk megvalósítani.

Hol helyezkedik el a sorozatgyártás piacán az RTL?

Minden csatorna, a közszolgálati és a konkurens is készített már ilyen vagy olyan, hetente jelentkező sorozatot, de ezek jellemezően nem voltak különösebben sikeresek. Még nem is azon logika és dramaturgia szerint készültek, mint amelyeket a jelen trendek diktálnak. Ha a mostani „sorozat-bummot” leválasztjuk az előzőektől, az RTL mindenképpen élharcos, megadtuk az ívet. Elsőként döntöttük el a Válótársakkal, hogy nyitunk ebbe az irányba.

Egy vásárolt formátum miben jelent kihívást?

Úgy álltunk a feladathoz, mint egy rendező, aki Shakespeare-t állít színpadra. A Rómeó és Júlia – függetlenül attól, miért és mikor írták – ma is csodálatosan aktuális. A dramedy műfajú sorozat eredeti formátuma nálunk is érvényesülhetett nagyvonalakban, hiszen a fő téma a párkapcsolatok, amely a keresztény kultúrkörben többé-kevésbé hasonlóan érint minket.

Herman Péter
Herman Péter

Vélemények szerint a Válótársak egy álomvilágot testesít meg, a TV2-n futó Korhatáros szerelem ezzel szemben a realitást tükrözi.

Ha ezt a kijelentést elfogadnám, akkor a nézettségi eredményeknek fordítottnak kellene lenniük. A faktum, hogy a Válótársak kifejezetten sikeres, a másik sorozat nem. Innentől kezdve lehet elemezgetni és véleményezni.

Nagy Ervin a főszereplésével készülő A Tanár kapcsán elmondta, hogy sok fajsúlyos témát hoztok majd felszínre a sorozatban.

A német testvércsatornánkon jól teljesítő, és reményeink szerint nálunk is sikert arató sorozat egy olyan karaktert helyez középpontba, amelyre mindannyian vágytunk egyszer. Mindenkinek van tanár-élménye. Az iskola sok mindennek a terepe. Nincs olyan ember, akinek az életében ne játszott volna fontos szerepet az oktatási intézmény. Emellett ott van a vágyunk egy tanár iránt, aki szülő helyett szülő, aki jófej, laza, menő, és aki bármi történjék, kiáll értünk. Az epizódok meglehetősen hétköznapiak, de olyasfajta konfliktusokat dolgoznak fel, amelyeket – különösen manapság – meglehetősen rosszul kezelnek a tanárok, akik lassan nem mernek kiállni a diákjaikért. Jó, hogy készült egy sorozat, amely megmutatja, lehetne másképpen is. A terhes-ügytől a szerelmi háromszögön át a mostanában felmerülő bevándorló-kérdésig sok minden előkerül.

Mi inspirál?

Világ életemben sportoltam, motorversenyeztem, kenuztam, szeretek tehát győzni, van bennem egy nagyon erős versenykutya szellem. Bármennyire kellemetlen, bevallom, mert ez engem igenis motivál. A másik szintén nagyon erős motivációm az emberi cselekvés mechanizmusnak a megértése. Ez alapvetően szórakoztat engem. Az összes tévéműsor attól lehet jó, ha tudjuk, mit szeretnek a nézők, hogyan gondolkodnak, működnek.

Ahogy körbenézek az irodádban, velem szemben Fritz Lang Metropolis plakátja, David LaChapelle albuma, és olyan neveket említesz inspirációforrásként, mint Tarr Béla, Lars von Trier és Helmut Newton. Ők mindannyian kísérletezőek voltak.

Abszolút!

Hol vannak a tévés piacon a kísérleti megoldások?

Az embereknek nem dolguk ezekre odafigyelni, de sok helyen ott van. Kitaláltunk egy olyan műsort, amiről tudtuk előre, hogy nem lesz sok nézője, mert túl értelmiségi, ráadásul olyan embereket és témákat szerepeltettünk, ami nem feltétlenül mainstream. Ez volt az RTL II-n futó Szelfi. Nagyon izgalmas volt a realityhez való percepció egy olyan új formáját felfedezni, amelyet már majdnem minden valóságshowban használunk. Hülye példa, de ez olyan, mint amikor a Forma-1-ben kitalálnak valamit, amely működik, majd bekerül a polgári autókba.

Herman Péter
Herman Péter

Kreatívigazgatóként mennyire kell kompromisszumot kötnöd az üzleti eredményekért?

A kérdést fordítva is fel lehetne tenni: mennyi kreativitás kell ahhoz, hogy minél inkább legyenek üzleti eredmények? A kereskedelmi televízió mint organizmus profitra teremtődött. Normál közgazdasági keretek között csak addig működőképes, amíg profitábilis. Az, hogy hogyan monetizálhatsz egy kreatív ötletet, legalább annyira érdekes, mint a kreatív feladat maga. A digitalizáció mint új forradalmi irány jól mutatja, hogy milyen széles lehetőség van még ebben.

Ha már a digitalizációt említed, jövőkutatással is foglalkozol: mi fogja felváltani a hagyományos televíziózást, és hogyan zajlik majd ez a folyamat?

Ez az a terület, amiről igazából még senki sem tudja tűpontosan, hogyan kellene csinálni. Abban azonban biztos vagyok, hogy hihetetlen dolgok fognak történni.

Nincs tuti recepted?

Nincs, de a változás elkerülhetetlen. Ha Magyarország nem lenne ennyire bezárkózó, sokkal gyorsabban zajlana a folyamat. Dermesztő, de kifejező példa, hogy az itthon jóformán nem létező Netflix Hollandiában tökéletesen felborítva a piacot. Mi a két ország között a különbség? Hollandiában mindenki beszél angolul, Magyarországon senki. Innentől kezdve, csak egy porszemnyi fantázia szükséges ahhoz, hogy elképzeljük, mi történne, ha megszólalna magyarul. Mi aprócska, jelentéktelen piac vagyunk, de az angol nyelv mellett elérhető a német, a román, perceken belül érkezik a lengyel, vele a nagy kelet-európai piacok, de nyilván ott lesz a spanyol és a francia is. Egy dolgot biztosra veszek, eredeti magyar tartalmat ezek a külföldi multik nem csinálnak. A magyar piac lágysága miatt, vicces módon, még sok évig mi találhatjuk meg a nézőinket szórakoztató tartalmakkal. Teljesen másfajta gondolkodást igényel majd, hogy mikor megtörténnek a nagy „bummok”, tudjuk, hogy és miként legyen jelen a vállalkozásunk ahhoz, hogy továbbra is működőképes és rentábilis legyen.

Milyen trendek figyelhetők meg a tartalomfogyasztást illetően?

Szerencsém van, hogy a kreatívterülettel foglalkozom, mert egy dolgot biztosan kijelenthetek: az emberek nemhogy kevesebb, de valójában több tartalmat fogyasztanak.

Herman Péter
Herman Péter

A tartalom továbbra is szent, hiszen a Netflix sem csinál mást, mint tartalmat állít elő, a különbség, hogy másképpen terjeszti. De említhetem a Facebook is, ahol a legkedveltebb dolgok jellemzően tartalomhoz kapcsolódnak, még ha olykor elég kellemetlen is az a tartalom. Megnyugodhatunk, tartalomra mindig szükség lesz, ráadásul egyre nagyobb mennyiségben. Tartalomkészítők, eljött a kánaán!

Ez az egyik oldal, az üzleti modellek ugyanakkor elavulnak.

Bizony, változtatnunk kell! Egy teljesen más gondolkodásmódú, decentralizált a jelenlegi rendszer, ahol sok felületen érheted el az embereket. Itt nem arról van szó, hogy nem kell, amit csinálunk, hanem arról, hogy a jelenlegi modellt megújítsuk. Ugyanez a forradalom zajlik a zenében is, ahol a régi üzleti modell, amely abból állt, hogy a kiadó megtalálja a zenekart, felveszik a lemezt, majd eladja, megszűnt. Így lettek a zeneiparban is fontosabbak a kontentek.

A közösségi média térnyerése milyen változásokat hozott?

Bármilyen szomorú is, ma már fontosabb, hogy mi rohan át az ember ujja alatt. Jellemzően azon kell elgondolkodnunk, hogyan tudjuk ezeken az oldalakon jól szórni a tartalmainkat, illetve felhívni rájuk a figyelmet. Az én olvasatomban a közösségi platformok olyan felületek, ahol általában és tömegével érhetők el az emberek. Ez egy pr-marketing terület, ahol ugyancsak másképpen kell tervezni, mint eddig.

Mennyire jellemző itthon, hogy egy-egy műsort azért néznek meg, hogy utána csevegjenek róla a közösségi médiában?

Van két olyan produkció, amely ezt félig-meddig igazolja. Az egyik az X-Faktor, ahol nagyon tudatosan és széleskörűen építjük a műsor közösségi média részét. Mivel egy trendi termékről van szó, így a Facebook, Instagram, RTL Most és az RTL.hu-s jelenléten túl, vannak online cikkeink, különböző divatösszeállítások, egyéb megjelenések. Mindezen tartalmakból kétszer annyit állítottunk elő legutóbb, mint korábban. Nem beszélve az első X-Faktorról, ahol még semmi ilyen nem volt. Ezek apróságok, de jól mutatják a változás folyamatát. A másik a Pumpedék (VIACOM produkció – a szerk.), amely number one volt az összes illegális fájlletöltő oldalon. Ezzel még bajban vagyunk, mert a nézők ott érik el, ahol akarják, ezért mi nem tudjuk kiszedni belőle azt a pénzt, amit ki kellene.

Herman Péter
Herman Péter

Ha mindenki tévét néz majd, a reklámok alatt pedig az okoseszközét nyomkodja, mire kell felkészülniük a marketingeseknek?

A televízió mindig is azt a jelen idejű közösségi élményt adta, ami utána a beszédtémát szolgáltatta. Amit mondasz, az az ideális állapot, amelyet mindenki el szeretne érni. Nagyon leegyszerűsítve, egy tehetségkutató műsort a Csillag születiktől a Ki mit tud?-ig mindenki nézett, és az abban látottak jelentették a témát napokig. Ez ma is így van, de már nem kell várni. A tévében ugyanakkor nemcsak egyidejű dolgok vannak, hanem sok olyan is, amit az internet kivált. Például egy focivébémeccset ugyan még nem vált ki, de már telefonon, a kényelmes fotelből gólörömözünk a haverokkal. A Survivor esetében viszont már döntés kérdése, hol nézik meg. Az RTL szempontjából a legnagyobb kérdés, hogy hol lenne jobb, ha nézné.

Mi a helyzet azokkal a termékekkel, amelyeket kivált?

Ilyen a hír, hiszen ha bármilyen információt megkapok online, nem biztos, hogy megnézem a híradásokat a tévében, de valahol kiváltja a „hogyan készíts karácsonyfát?” és a „hogyan etesd a békádat?” tartalmakat is. A híradónak olyan exkluzivitást kell találnia, amely az interneten nem lelhető fel. Ettől bonyolult a mátrix. Mindenre van megoldás, de gondolkodni kell, kreatívan kell hozzáállni, tudomásul kell venni, hogy nem múzeum vagyunk, nem ezer éve megfestett, soha nem változó festményeket árulunk. Gyakorlatilag azon a szeren vagyunk, ahol tudni kell kapkodni a lábunk.

(Az interjú eredetileg a Médiapiac 2018/1-2. számában jelent meg.)

Médiapiac

Újabb bírság az RTL-nek: erőszakos Sztárbox-jelenetek a Kanapéhuszárokban

A testület adásonként 4 millió forint, azaz összesen 8 millió forint bírságot rótt ki a csatornára.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Összesen 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Kanapéhuszárok című műsorszám két epizódja miatt, miután állampolgári bejelentésre, hatósági ellenőrzést követően hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben.

A Kanapéhuszárok vizsgált epizódjaiban a Sztárbox olyan erőszakos jelenetei is láthatók voltak, amelyek alkalmasak lehettek a tizenhat éven aluli gyermekek személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására

– közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Kanapéhuszárok két vizsgált epizódjában nem az eredeti, élőben sugárzott Sztárbox-jeleneteket játszották le, hanem azok szerkesztett változatát.

A műsorszám azt mutatta be, hogy a „kanapéhuszárok”, akik között egy család is volt négy kiskorú gyermekkel, hogyan reagálnak a látottakra.

A médiaszolgáltató a Kanapéhuszárokat a III. korhatári kategóriába sorolta (tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott), az epizódokat ugyanakkor tizenhat éven aluliak számára nem ajánlottként (IV. korhatári kategória) kellett volna klasszifikálni, figyelemmel arra, hogy a tizenhat évesnél fiatalabb kiskorúak személyiségfejlődését a műsorszámban halmozottan előforduló erőszakos jelenetek és azok következményeinek közvetlen ábrázolása, valamint az erőszakos jelenetekre és a sérülésekre reflektáló, intenzív félelmi reakciók bemutatása negatívan befolyásolhatta – írták, hozzátéve, hogy ezért

a testület adásonként 4 millió forint, azaz összesen 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL-re.

Úgy folytatták, hogy mivel a klasszifikációs rendelkezések megsértése súlyos jogsértés, indokolt a nyilvánosságot erről minél szélesebb körben tájékoztatni, ezért a médiatanács az RTL-t a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte, a jogsértés ismételtsége miatt pedig 50 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére.

Pályázati beszámoló

Közölték azt is, hogy ugyanezen az ülésén a testület elfogadta az MTVA Támogatási Irodájának a Médiatanács Támogatási Program keretében meghirdetett, médiaszolgáltatások támogatását célzó pályázati eljárásokra vonatkozó negyedéves beszámolóját.

A testület döntései nyomán az MTVA az idei év első negyedévében négy, a médiatanács által meghirdetett pályázati eljárásban (Rádióállandó2023, TVállandó2023, KMUSZ2023, Rezsi2024) nyolcvankét támogatási szerződést kötött, melyeknek köszönhetően összesen 473 694 208 forintot oszt szét a nyertes pályázók között.

Bírságot kapott a Rádió 1 Sirius

A közleményből kiderült az is, hogy a médiatanács elmarasztalta a Radio Plus Kft.-t, mert a 91,1 Rádió 1 Sirius január 19. és 25. között megsértette a szerződéses vállalásait, mivel nem tett közzé elegendő közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot, műsorelemet, valamint szöveges tartalmat, a zenei művek körében irányadó vállalását pedig túllépte.

Mindezek miatt a testület 130 ezer forint bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót, illetve a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte.

Elmarasztalták a Forrás Rádiót

Az ugyancsak elmarasztalt Forrás Rádió pedig azzal sértette meg a szerződéses vállalásait, hogy január 9. és 15. között nem tett közzé sem megfelelő mennyiségű hírműsorszámot, sem közszolgálati és helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot, ezért a médiatanács a médiaszolgáltatót, a Turul Média Kft.-t 70 000 forint bírsággal sújtotta, és közlemény közzétételére is kötelezte – tették hozzá.

A TV2 Comedy is hibázott

Azt írták, hogy a hatóság a román társhatósághoz fordult a TV2 Comedy csatornán március 11-én reggel 9 óra 25 perctől vetített Amerikai fater című műsorszám Smikulás című epizódja miatt, mert az a magyar szabályozás alapján – tekintettel a szexualitás megjelenítésére, a trágár nyelvezetre, az erőszak-ábrázolásra, a vallást érintő kijelentésekre, a zoofíliára utalásra, valamint az alkohol- és drogfogyasztásra – alkalmas volt a tizenhat éven aluliak személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, miközben a médiaszolgáltató azt „A következő műsorszám csak szülői engedéllyel ajánlott” felhívással, valamint „AP” korhatári jelöléssel sugározta, ami a hazai szabályozás szerint a III. korhatári kategóriának (tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott) feleltethető meg.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Szoboszlai Dominik – Az interjú a Spíler TV-n! (videó)

Szombat este 20:25-kor tűzi műsorára a Spíler 1 a legsikeresebb magyar focista, a Liverpoolban játszó Szoboszlai Dominikkal készült exkluzív interjúját.

Közzétéve:

MTI/EPA/Adam Vaughan

A Manchester City-Chelsea FA-kupa elődöntőt követően a Spíler 1-en szombat este 20:25-től érkezik a Szoboszlai Dominik – Az interjú. Az exkluzív filmnek fontos része a sztárjátékossal készített interjú, nem csupán a magyar válogatott csapatkapitányáról tudhatnak meg sokat a nézők, ha szombat este a Splíer 1 programját választják. Baumstark Tibor végigjárta azokat a helyszíneket, amelyek a legszorosabban kötődnek a Liverpool FC-hez. A világklasszis középpályás gondolatain és érzésein túl pedig betekintést nyerhetünk a labdarúgással mélységesen átitatott városnak, a Liverpool-nak a mindennapjaiba is.

„Szoboszlai Dominik részletesen mesél arról, hogy mi történt a Liverpoolnál, miután minden idők egyik legeredményesebb futballedzője, Jürgen Klopp néhány hónappal ezelőtt meghökkentő időzítéssel bejelentette az évvégi távozását. Benézhettünk a kulisszák mögé, így megmutatjuk a topfutball egyik legmodernebb, leginkább felszerelt edzőközpontját, meglátogatjuk a legendás Anfield stadion történelemmel és legendákkal átitatott környékét, és a Spíler TV kameráin keresztül a focirajongók azt is láthatják, amit a világon nagyon kevesen, hogy hogyan fest a mérkőzés előtti percekben a Liverpool öltözője” – árulta el Baumstark Tibor. – „A Dominikkal készült interjún túl a Premier League történetének legjobb játékosai közül is megmutatjuk néhány egykori sztár véleményét az angol bajnokság kihívásairól, és persze Szoboszlai Dominik teljesítményéről” – tette hozzá.

Vasárnap a Spíler 2 közvetítésében Szoboszlai Dominik és a Liverpool a Fulham otthonában lép pályára, majd közvetlenül utána a La Liga és az egyetemes futballvilág csúcsrangadója, az El Clásico kerül képernyőre.

Ezúttal is különleges fel- és levezető műsorral készül a Spíler stábja a rangos küzdelemre. Elismert szakértők, elvakult drukkerek és a futballszakma képviselői lesznek a La Liga műsorvezetőinek vendégei a több helyszínes, kiterjesztett valóságot is felvonultató stúdiókban, valamint helyszíni kollégáik is bejelentkeznek a műsorba, így a spanyol futball rajongóinak vasárnap érdemes a Spíler közvetítésére kapcsolniuk – ismerteti a TV2 közleménye.

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Átadták az idei evangélikus médiakommunikációs díjakat

Ukrajnai evangélikusok életét bemutató riportot, valamint elváltként újraházasodott, elkötelezett evangélikusokat bemutató riportot ismert el idén a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a Bornemisza Péter- és az Írónád díjjal – közölte az egyház kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Közzétéve:

Az evangélikus egyház által alapított díjakat idén is olyanok vehették át, akik világi, illetve egyházi médiafelületen 2023-ban közzétett munkáikkal az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét segítették.

A díjakat Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke, Prőhle Gergely, az MEE országos felügyelője, valamint Lovass Tibor, az egyház sajtóbizottságának elnöke adta át hétfő este.

A világi sajtóban publikált, evangélikus vonatkozású anyagok versenyében elnyerhető Bornemissza Péter-díjat Vörös Szabolcsnak a Válasz Online felületén megjelent, “Láttam azokat, akik legyőzték a fenevadat” – először járt magyar püspök ukrán háborús zónában című riportja nyerte el.

Az idei Írónád díjat Vitális Judit, a Magyarországi Evangélikus Egyház honlapjának felelős szerkesztője, az Evangélikus Élet magazin hírszerkesztője vehette át a magazinban megjelent, Nem tündérmese – Isten kegyelme: Balicza Klára és Jenei Róbert egymásra találásának története című, házasság heti interjújáért.

Mindkét kategóriában megítéltek különdíjat is: Kuklai Katalin A babaszagú világ ajándéka – Kölcsönösen gazdagodnak a kisgyerekek és a fogyatékkal élő idős gondozottak a közös programokból című, a Népszava.hu internetes portálon megjelent, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetotthon piliscsabai telephelyén készült riportját Bornemisza Péter-különdíjjal, Balczó Mátyás, az Evangélikus Információs Szolgálat újságíró-szerkesztőjének a Hit, humor és lelki mélység – Gyerekkortól megérésig – Kovács András Péter humoristával készült, az Evangélikus Élet magazinban megjelent interjúját pedig Írónád különdíjjal ismerték el.

Tovább olvasom