2012. január 06.

Hírbizottságot hoz létre a közmédia

Január 9-ével áll fel az új testület, áttekintik a hírgyártási folyamatokat.

Január 9-ével áll fel az új testület, áttekintik a hírgyártási folyamatokat.

Hírbizottságot hozott létre a közmédia az MTVA és az MTI vezérigazgatóinak közös döntése nyomán. A testület január 9-én kezdi meg a működését, és a feladata a hír- és hírháttér terület működési folyamatainak, szabályozási rendszerének áttekintése és értékelése lesz.

A bizottságnak minderre 45 napja lesz, azt követően be kell számolnia az eredményekről és a javaslatairól az MTVA Központi Üzemi Tanácsa és az MTI Üzemi Tanácsa felé is. Szintén ezzel a határidővel kell javaslatot tennie a saját hatás- és feladatkörére is, mivel a későbbiekben állandó testületté alakul.

A héttagú Hírbizottság állandó tagja lett az MTVA hír- hírháttér főszerkesztője, Kakuk L. Tamás és az MTI Hírcentrum igazgatója, Gianone Péter. További egy-egy tagot delegálnak a közszolgálati médiaszolgáltatók Regős Zoltán (Duna TV), Galambos István (MTI), Pásztor Zoltán (MR), Szűcs Gábor (MTV) és Obersovszky Péter (MTVA) személyében. Az elnök Galambos István, az MTI küldötte, a titkár pedig Obersovszky Péter lesz.

Új zsűrivel tér vissza a Sztárban sztár

1 napja

A Sztárban sztár új évadának premierdátumát a TV2 Csoport tegnap egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, a műsor augusztus 30-án tér vissza a TV2-re.