Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu - írja az Index.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított napilap utolsó nyomtatott száma 2018. április 11-én jelenik meg - közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A Magyar Nemzet a rendszerváltást követően jobbközép lapja volt, 2000-ben egy sokat vitatott fordulat következett be a lap történetében: egyesült a Napi Magyarország nevű, jóval erősebb hangvételű, fideszes jobboldali lappal. Majd újabb változást jelentett 2015. február 6., a G-nap, amikor nyilvánvalóvá vált a Simicska-Orbán szakítás, a lap ekkor került ki a párt befolyása alól.

Az utóbbi időben a publicisztikáiban a Jobbikhoz húzott, de cikkeiben tényszerű tájékoztatást adott. Olyan oknyomozó anyagokat közölt, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes drága svédországi vadászatai vagy Kósa Lajos 1300 milliárdos megbízási ügye.

A Lánchíd Rádió Kft. ezzel párhuzamosan közölte, a Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, de információk szerint ott is "racionalizálás lesz".

Mint írják, a Heti Válasz sorsa is kérdéses, úgy tudják, Simicska Lajos azt üzente a szerkesztőségnek, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

1 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.