2010. augusztus 03.

Hivatalosan is marad a WAZ

Az esseni központ közlése szerint Magyarországot nem érintik a WAZ-médiacsoport tervei, hogy elhagyja a régió több, problémásnak ítélt államát.

Az esseni központ közlése szerint Magyarországot nem érintik a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) médiacsoport tervei, amelyek szerint elhagyják a közép-kelet-európai régió államait. A konszern első embere a mértékadó német gazdasági napilaphétfői számában beszélt az elképzelésről.

„A WAZ-médiacsoportnak Magyarországgal kapcsolatban nincsenek változtatási tervei” – közölte portálunk érdeklődésére Paul Binder, a társaság szóvivője. Korábban a legnagyobb hazai WAZ-érdekeltség lsőembere is hasonlóképpen nyilatkozott. Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója portálunk megkeresésére közölte, hogy a WAZ magyarországi cégei eredményesen dolgoznak, és tovább építik portfóliójukat. Eladásuk soha nem volt napirenden.

A Handelsblatt hétfői számában megjelent cikk szerint Románia és Szerbia a két első piac, ahonnan kihátrál a médiacsoport – terveik szerint már az idén. „Délkelet-Európa számunkra nem jövőbeni piac. Ott nem akarunk erősíteni” – idézi a lap Bodo Hombach konszernfőnököt. Szerinte megfelelő kondíciójú ajánlatok esetén értékesítik a régióbeli érdekeltségeiket, azaz akkor léphetnek, amikor az profitot hoz; lehetőség, nem kényszer az értékesítés.

A cégvezető közlése szerint a lépés oka, hogy a térség számos államában versenyellenes a piaci hangulat, és mind több oligarcha jelenik meg a médiában befektetőként, hogy így nyerjen befolyást a közvéleményre. Ugyanakkor – mondta Hombach – szeretnének nagyobb figyelmet fordítani a németországi piacra.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

14 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.