2013. január 11.

Hogyan csinál pénzt a Facebook és a Google?

Ez szakmai körökben is jó kérdés, de egy kutatás arra volt kíváncsi, hogy vajon a fogyasztók tudják-e a választ.

Ez szakmai körökben is jó kérdés, de egy kutatás arra volt kíváncsi, hogy vajon a fogyasztók tudják-e a választ.

A Harris Interactive-nak a The Search Agency számára készített kutatása szerint az amerikai felhasználók egy jelentős része egyáltalán nincs azzal tisztában, miből is szereznek pénzt az olyan cégek, mint a Google vagy a Facebook.

A Facebookot illetően 54% válaszolta azt, hogy tudja, miből származik pénze a közösségi oldalnak. Más oldalról ez azt jelenti, hogy 46 százaléknak nem esett le, hogy időnként reklámokat lát a Facebookon, stb. A kutatás szerint az 54 százalék zöme is inkább "valamiféle" képpel rendelkezett a témáról, mintsem határozottan állította volna, hogy érti, miből csinál pénzt a cég.

Jobban tisztában vannak a megkérdezett amerikaiak a keresőmotorok üzleti modelljével. 78 százalékuk tudja, hogy "a keresési találatokhoz kapcsolódó reklámokból" származik a bevételük. Eközben 36% gondolta úgy, hogy a keresők a felhasználók személyes adatait értékesítik a hirdetőknek, 29% szerint pedig éves díjért cserébe lehet megjelenést vásárolni a Google vagy a Bing felületein.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.