2012. január 05.

Holland kalózvadászat

Egykor a rádiós kalózadók hazája volt az ország – ma minden korábbinál szigorúbban sújtanak le az engedély nélkül működő adókra Hollandiában.

Egykor a rádiós kalózadók hazája volt az ország – ma minden korábbinál szigorúbban sújtanak le az engedély nélkül működő adókra Hollandiában.

A helyi frekvenciaügynökség ugyanis megelégelte, hogy néhány illegális hobbirádió annyira közel ténykedik más adók frekvenciájához, hogy szinte hallgathatatlanná teszi azok műsorát. Ezért aztán az egész társaságra lecsaptak – például úgy, hogy alaposan megemelték a kiszabható bírság felső határát. Kereken 45 ezer euróra, azaz 13-14 millió forint tájékára.

A helyi kereskedelmi adókat tömörítő, VCR névre hallgató szakmai szervezet máris jelezte a döntéssel kapcsolatos elégedettségét. Mint írják, a nemegyszer 20-40 ember által működtetett illegális adók esetében a korábbi büntetések mértéke jelentéktelen volt, az új pönálé viszont már lehet elrettentő erejű.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.