2010. szeptember 09.

Hollandok a neten

Egyre hosszabban és mind több platformon szörfölnek a hollandok a neten – derül ki egy, a napokban publikált tanulmányból.

Egyre hosszabban és mind több platformon szörfölnek a hollandok a neten – derül ki egy, a napokban publikált tanulmányból.

Az ország egy átlagos lakosa tavaly heti 7, idén már 8,3 órát bóklászik az interneten. Eközben 18 százalékról 25 közelébe ugrott azok aránya, akik a mobiljukon használják a világhálót.

Hárommal, 86 százalékra nőtt az internetet rendszeresen használók tábora, és az 59 éven felüliek 70 százaléka is ebbe a körbe tartozik. Jelentős korosztályi eltérések azért akadnak: a 13 és 34 év közötti népesség körében gyakorlatilag 100 százalékos az internet-penetráció, a világhálón töltött idő pedig heti 14,5 óra – derül ki a GfK Infomart adataiból.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

2 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

19 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.