2012. február 08.

Honlap indult a médiaszabályozásról

A site-ot az NMHH Médiatanácsa indította, magyar és angol nyelven érhető el. A médiaszabályozást és a sajtószabadságot követnék figyelemmel.

A site-ot az NMHH Médiatanácsa indította, magyar és angol nyelven érhető el. A médiaszabályozást és a sajtószabadságot követnék figyelemmel.

Mediatorveny.hu néven indított weboldalt az NMHH Médiatanácsa a médiaszabályozásról, amely közlésük szerint "naprakészen és tényszerűen, kizárólag szakmai szempontból" informálná az olvasókat a médiaszabályozás és a sajtószabadság honi alakulásáról. A site anyagai részben angolul is elérhetőek.

A szerkesztők feldolgozott formában elérhetővé teszik a területre vonatkozó jogforrásokat, az NMHH és a Médiatanács döntéseit, elemzéseket hoznak nyilvánosságra, illetve mások által közölt tanulmányokat, interjúkat, cikkeket is közölnek - ígéri a közlemény. "A honlap törekszik arra, hogy európai kontextusban is elhelyezze a magyar médiaszabályozást, illetve a sajtószabadság magyarországi helyzetét" - teszik hozzá.

"A honlap szerkesztői a közzétett publikációk készítése vagy válogatása során a független – a gazdasági és politikai nyomásgyakorlástól mentes – szakmaiság követelményei szerint járnak el, és kifejezett szándékuk, hogy a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról folyó szakmai és közéleti diskurzust elmélyítsék" - olvasható.

A honlap február 8-án élesedett, így egyelőre nincsen fenn sok anyag. A site-on elolvasható ugyanakkor a legutóbbi Médiakutatóban megjelent "médiatörvény pro kontra" interjúsorozat - egyik fele, a kontra vélemények eddig nem kerültek fel, kizárólag az NMHH-hoz köthetőek.