Harmadik éve vezeti magabiztosan a Legértékesebb magyar celebek listáját Hosszú Katinka, mögötte második éve stabil szereplő Ördög Nóra. Az augusztusi Forbes magazin listáján a legprofibbak saját vállalkozás vagy sajátmárkás termék felépítésével töltötték a karantént.

Hosszú Katinka az első, Ördög Nóra a második, nem történt változás a Legértékesebb magyar celebek listájának élén az elmúlt egy évben. Persze az elmúlt évnek is vannak új, a korábbi alacsony ismertségből egy nagy ugrással a nagyok közelébe felreppenő csillagjai, de ahhoz, hogy a top 20-ba kerüljön valaki, pár év munkája kevés. Míg a feltörekvők akár tíz–húsz szponzorral is szerződnek, a lista szereplői már gondosan megválogatják, mihez adják énmárkájukat.

Mostanra piaci tesztelésre került egy brand, ami a Nánási név maga. A mi márkánk, az, ami mi vagyunk, most vált megközelíthető hellyé, kézzel fogható termékké

– mondja például Ördög Nóra a Forbesnak nemrég nyitott balatonakarattyai kisboltjáról. A Nekem a Balaton nevű boltnak már sajátmárkás termékei is vannak, és a repertoár egyre bővül.

A lista negyedik helyét Sebestyén Balázs cserélte el Majkával a harmadik helyre erre az évre.

A Legértékesebb celebek listáján hat helyet lépett előre, ezzel 2020-ban ötödik Istenes Bence, a Forbes által felkért szakmai zsűri összességében neki adta a legtöbb pontot. Négy helyet lépett előre, így tizedik idén Kiss Ramóna, az RTL színésze és műsorvezetője.

Új név, egyben a top 20 legfiatalabb tagja Dallos Bogi a 11. helyen. Szintén új szereplő Gáspár Laci, aki az elmúlt évben rendszeresen szerepet kapott az RTL képernyőjén (18. hely) és Marsalkó Dávid (20. hely), aki Halott Pénz nevű zenekarával a rádiók sztárja.

Egy év kihagyás után a húszfős topba 16. helyen tért vissza Caramel, nagy visszatérő továbbá Rubint Réka (19. hely), aki a Forbes augusztusi számában arról is beszél, hogy szeptemberben saját magáról elnevezett kozmetikai termékcsaláddal debütál.

A visszaesők között D. Tóth Kriszta vezet, hét helynyi zuhanással most a 13. Mögötte 14. Borbás Marcsi, azzal együtt, hogy ő a magazin reprezentatív kutatásában a kedveltségi és a hitelességi toplista vezetője, több százalékkal megelőzte ellenfeleit.

A zsűri tagjai voltak:

Blaskó Nikolett tulajdonos-ügyvezető, ACG;

Gedei Norbert, főszerkesztő, Blikk;

Hajagos Rita tulajdonos, szakmai vezető, Red Lemon Media;

Kolosi Péter programigazgató, vezérigazgató-helyettes, RTL Magyarország;

Kozári Edina, marketing és PR igazgató, Mercedes-Benz Hungária;

Kövess László főszerkesztő-helyettes, Bors;

Pőcze Balázs, kreatívigazgató, Mito;

Sabján Johanna főszerkesztő, Cosmopolitan, Best;

Sásdi Helga, ügyvezető igazgató, Publicis Groupe Hungary;

Szalay Dániel, alapító-főszerkesztő, Media1.hu;

Szűcs Judit kommunikációs igazgató, Coca-Cola Magyarország;

Tóth Olivér, újságíró-szerkesztő, Médiapiac;

Varga Attila újságíró-szerkesztő, Comment:com, Index.hu;

Zorigt Batjin, PR-igazgató, HPS Communication.