2010. augusztus 13.

Huluzna a TV2

Érdeklődne a TV2 egy Hulu-szerű platform iránt – közölte portálunk érdeklődésére a második legnézettebb hazai kereskedelmi televíziós csatorna.

Érdeklődne a TV2 egy Hulu-szerű platform iránt – közölte portálunk érdeklődésére a második legnézettebb hazai kereskedelmi televíziós csatorna. Pedig szerintük még nem érett meg a magyar piac erre a megoldásra. Több szempontból sem. Itt a németországi ProSiebenSat.1-RTL együttműködés magyarországi szála.

Az ott bejelentetthez hasonló – Hulu-szerű - kezdeményezés már elméleti szinten felmerült a magyar piacon is – közölte érdeklődésünkre a csatorna. Mint írják: végül is a németek ugyanazt csinálják, mint a Hulu az USA-ban. „Az, hogy ez még nem került megvalósításra, semmiképp nem szándék vagy együttműködés hiányában keresendő (legalábbis nem a TV2 részéről) - közölték.

Szerintük a késedelem oka inkább az, hogy egyrészt Magyarországon a nagy kereskedelmi csatornák még elég elfoglaltak a saját online platformjaik kialakításával, másrészt még nem alakult ki olyan üzleti modell, ami egy ilyen közös site működtetését egy külső fél számára eredményessé tenné. Múlt pénteken érdeklődésünkre azt közölte az RTL Klub: jelenleg nincsen tervben, hogy hasonló platformmal jelenjenek meg a magyarországi piacon.

Pár napja jelentették be, hogy közös platformot alakítanak ki televíziós tartalmaik számára a két legnagyobb hazai kereskedelmi televíziós társaság tulajdonosai. Az RTL németországi ága és a ProSiebenSat.1 Németországban és Ausztriában kínál majd az internetes központon keresztül ingyenesen elérhető tartalmakat. A feladatra közös vállalatot hoz létre a technikai feladatok ellátására az RTL Interactive és a ProSiebenSat.1 Media. Az új platform nyitott valamennyi csatlakozni kívánó ausztriai és németországi kereskedelmi és közszolgálati médium számára – áll az RTL honlapján olvasható közleményben. A résztvevők filmeket, hírműsorokat, vagy teljes sorozatokat terjeszthetnek a platformon, amelyről az adásba kerülés után hét nappal ingyenesen tölthetőek le a tartalmak. Sajtójelentések szerint még ma kérik az Európai Bizottság jóváhagyását a vállalkozáshoz.