2016. október 21.

Húsz játékfilm a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

A fesztivál idén az 1956-os események 60. évfordulója előtt tiszteleg.

Az október 21. és 27. között zajló vetítéssorozatot a Goda Kriszta rendezésében készült Szabadság, Szerelem című film nyitja meg Dobó Kata és Fenyő Iván jelenlétében. A szemlét a Bunyik Entertainment szervezi a Laemmle's hálózat közkedvelt Santa Monica-i mozijában.

A közelmúlt magyar filmterméséből válogatva vetítik a Tiszta szívvel, az Anyám és más futóbolondok a családból, a Szerdai gyerek, a Veszettek, valamint a fesztiválon személyesen is megjelenő Gryllus Dorka főszereplésével készült Félvilág és Víkend című filmeket is. Az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusical filmváltozata, amely Koltay Gábor rendezésében készült el, a Los Angeles-i fesztiválon lesz először látható október 23-án vasárnap este.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a fesztivál műsorra tűzi Bokor Attila 56 csepp vér, Gábor Pál Angi Vera, Gárdos Péter Szamárköhögés, Gothár Péter Megáll az idő, Gödrös Frigyes Glamour, Koltai Róbert Világszám!, Makk Károly Szerelem, Sándor Pál Szerencsés Dániel, Szabó István Szerelmesfilm és Szomjas György A Nap utcai fiúk című alkotásait is, amelyek közül több felújított verziója online is elérhető lesz a Filmalap által támogatott fesztivál honlapján - olvasható az MTI közleményében.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.