2017. szeptember 19.

Húszéves a Praktika magazin

Az októberi Praktika megjelenésével újabb mérföldkőhöz érkezett az IQ Press Kft.: 20 évvel ezelőtt ekkor jelent meg először a Praktika magazin, akkor még Házi Praktika néven.

A kerek évforduló alkalmából a Praktika magazin kívül-belül megújult. Az új rovatszerkezeten túl a legszembetűnőbb változás a többfotós címlap, ezzel is sugallva, hogy a magazin hasábjain kifogyhatatlan mennyiségű ötletekkel várják az alkotni vágyó olvasókat.

A Praktika magazin jellegzetessége, hogy az egyedi készítésű alkotások létrehozását fázisfotókkal mutatja be - ezt az egyediségét megtartva az olvasói igényekre is reagál: fókuszába kerül a homedekor, valamint a fonalak, a textilek és a festékek használata. Megmutatja a legdivatosabb és legegyszerűbb kézműves megoldásokat: például hogyan alkothatunk hobbibetonból lenyűgöző dekorációt, vagy épp miként alkossunk egyedi ékszert pólófonalból.

A Praktika iparművészek és több évtizedes alkotói tapasztalattal bíró szerkesztők segítségével bíztatja az olvasókat a kézművességre, mert egyedi és maradandó szépséget alkotni nem csupán hobbi, sokkal inkább egy életstílus. Magyarország első DIY lapja mostantól még több saját kezűleg elkészíthető tartalommal jelentkezik, modernebb és praktikusabb alkotások elkészítésre csábítva az olvasókat.

A magazin főszerkesztői posztján is változás történt: 2017. szeptemberétől Palcsek Zsuzsannát bízta meg a kiadó ezzel a feladattal, akinek elsődleges célja a magazin tartalmának és az arculatának frissítése volt.

„A Praktika egyedi prémium tartalma mellett a még több ötletet kapok-érzés kialakítása volt a cél a megújításnál. Az egyszerűen, kevés alapanyagból is előállítható DIY-anyagok felé fordultunk, hogy egyre több fogyasztót ösztönözzük a kreatív kikapcsolódásra. A print mellett kiemelten fontos az év végére tervezett praktika.hu megújítása, valamint a social media-kommunikáció gyökeres megváltoztatása is, de tavasszal más, egyedülálló újítás is várható a Praktikától, ezért érdemes fókuszálni erre a rangidős és igazán kreatív magazinra!” – árulta el Palcsek Zsuzsanna, a Praktika magazin főszerkesztője.

Boda Ildikó leköszönő főszerkesztő, aki a nyolc éve az Otthon magazint is vezeti, a kiadó dinamikusan növekvő, jövőre új magazinokkal bővülő home&garden portfóliójának lett az irányítója.

A Praktika számokban:

- 20 év

- 240 megjelenés

- 6.8 millió olvasó

- több, mint 15 000 egyedi DIY ötlet

- több, mint 1500 olvasói alkotás

A Praktika magazin 20 éves születésnapját egy komplex kommunikációs kampány kíséri, amelyben helyet kapott rádió, print és online felület, social media és játékos formában egy online kvízjáték is a kiadó ügyfeleinek.