2012. január 12.

Idén 7 milliárd dollár értékben fizetünk mobilon

A PayPal majdnem megduplázta korábbi, 4 milliárd dolláros előrejelzését.

A PayPal majdnem megduplázta korábbi, 4 milliárd dolláros előrejelzését.

2012-ben 7 milliárd dollár értékű, mobileszközön keresztüli pénzmozgást vár a PayPal - jelentette be a CES-en John Donahoe, az eBay ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy szinte megduplázták korábbi, 4 milliárdos várakozásukat. Pedig már az az eredmény is óriási ugrás lett volna a 2011-re becsült 1,5 milliárdhoz, illetve a 2010-es 750 millió dollárhoz képest.

A PayPal szerint a növekedés mozgatórugója a mobiltelefonra optimalizált fizetési megoldások sikere, illetve az a tény, hogy a fogyasztók viszonylag gyorsan kezdték el tömegesen használni a mobilfizetési megoldásokat. Jelenleg több mint 17 millió PayPal vásárló használja mobiltelefonját online átutalásokra, szemben a 2011 júniusában regisztrált 8 millióval.

A telefonok mellett a táblagépek terjedése is jelentős tényező az online fizetések terén. A Donahoe által idézett IBM-felmérés szerint a karácsonyi szezonban az amerikai táblagép tulajdonosok 75 százaléka vásárolt valamit készüléke segítségével.

A PayPal szerint 2011-ben jelentősen emelkedett az m-kereskedelemben a kiskereskedők száma is. Ilyen együttműködésre lépett a fizetési rendszerrel például a Starbucks és a Fandango. Ezekben a boltokban mobiltelefonunk segítségével beszkennelhetjük a vonalkódokat és egyből fizethetünk is, kihagyva a kasszánál történő sorbanállást.

"Az online és az offline vásárlás világa között egyre inkább elmosódik a határvonal új, a korábbinál sokkal kényelmesebb normákat nyújtva a felhasználóknak. Mindegy, hogy a vásárló asztali számítógépe előtt ül, mobiltelefonján internetezik, vagy esetleg egy fizikai üzletben van, a vásárlási élményt bármikor és bárhol megkaphatja" - tette hozzá David Marcus, a PayPal mobilfizetésekért felelős alelnöke.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

2 napja

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.