2014. március 26.

Idén is Telekom nemzetközi innovációs pályázat

Az öt kategória között szerepel a „média és kommunikáció a jövőben” is. A csapatok jelentkezését április 11-ig várják.

Az öt kategória között szerepel a „média és kommunikáció a jövőben” is. A csapatok jelentkezését április 11-ig várják.

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal együttműködve az idén is elindítja a nemzetközi Telekom Innovációs Versenyt. Kreatív diákok csapatai, startup ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások különböző kategóriákban pályázhatnak. A pályázatokat a www.telekom-innovation-contest.com weboldalon keresztül 2014. április 11-ig lehet feltölteni. A kettő vagy több főből álló csapatok öt kategóriában pályázhatnak ötleteikkel: felhő-alapú szolgáltatások, média és kommunikáció a jövőben, a tárgyak internete, kiberbiztonság, intelligens energia és „Reality Data”.

A verseny fődíja többek között potenciális befektetés akár 150.000 euró összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akcelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a magyarországi döntőben 2014. május 28-án, a Kitchen Budapestben, a Magyar Telekom innovációs és startup inkubációs laborjában. Közülük a legjobb vehet részt a nemzetközi „Champions Pitch” döntőben Krakkóban, 2014. június végén. A döntőbe jutott csapatok egy négynapos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozásfejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe. A felkészítő után kerül megrendezésre a nagy döntő, melynek nyertese a fenti díjakon kívül részt vesz a szeptember 6-án Berlinben tartandó, "Long Night of Startups" rendezvényen, ahova több mint 6.000 meghívott vendéget várnak.

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt, de a döntőt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Halottak hete a Hajnaliban

7 órája

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.