2012. szeptember 27.

Ilyen a tipikus okostelefon tulajdonos

Fiatal, férfi, városban lakik. A Madhouse és a GfK közösen vizsgálta a hazai okostelefonosokat.

Fiatal, férfi, városban lakik. A Madhouse és a GfK közösen vizsgálta a hazai okostelefonosokat.

Azt vizsgálta a Madhouse és a GfK Hungária közös kutatásában, hogy kik a legjellemzőbb okostelefon-felhasználók. Mint közölték, a kutatócég Digital Connected Consumer 2012 felméréséből számos információ kiderült már a szegmensről, ugyanakkor hirdetői szempontból mélyebb adatokra volt szükség.

Mint kiderült, az okostelefonosok leginkább 24-35 év közöttiek, bár ugyanilyen arányban képviseltetik magukat a 18-24 évesek is. A használók között szignifikánsan magasabb a férfiak, a felsőfokú végzettségűek, a gazdaságilag aktívak és az AB státuszúak aránya - áll a közleményben. Innovációs készség szempontjából leginkább az "újító" és a "korai elfogadó" szegmensbe sorolhatóak. Ezen belül is kiemelten érdekesek az iPhone-tulajok: közöttük sokkal gyakoribb a felsőfokú végzettségű, és elsősorban "újító" kategóriába sorolhatóak e felhasználók.

Ami a netes aktivitásokat illeti: az oksotelefonosok az átlag internetezőknél aktívabbak a közösségi oldalakon, gyakrabban osztanak meg és ajánlanak tartalmakat, mind személyes, mind márkákat, vásárlást érintő témákban. Szintén az átlagnál jellemzőbb rájuk az online vásárlás, online fizetés, igaz ugyanakkor, hogy magát a megrendelést, az online fizetést vagy az online hivatalos ügyintézést ők is inkább "fix" eszközökön bonyolítják, mint mobiljukon keresztül.

A részletes kutatás elérhető ezen a linken: http://madhouse.hu/Madhouse_GfK_Hungaria_DCC_kutatas_2012.pdf