2019. november 04.

Index: A Lokál szerint Karácsony diktátorként tiltaná be őket

Karácsony Gergely a portálnak adott interjújában beszélt arról, hogy „hazug″ kiadványnak tartja a Lokált és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közterületeken ne lehessen a „hazugságokat” terjeszteni.

A múlt hét végén a Lokál nyomtatott és online formában is reagált a helyzetre, ahol azt írják, Karácsony "be akarja őket tiltani, mert nem tetszik neki, hogy a portál alkalmatlannak tartja". Meg hogy kimutatta a foga fehérjét és még inkább, hogy Karácsony "támadást intéz a sajtószabadság ellen, a BKV mögé bújva adminisztratív eszközökkel hallgattatná el azokat, akik másképp látják a világot, mint ő. A magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének."

Az Index cikke szerint végül pedig azt írják, tehet a főpolgármester bármit, meg fogják találni a módját, hogy eljussanak olvasóikhoz. Az Index hozzáteszi, a szerződésfelbontás után alapesetben legfeljebb fél éve még így is van a Lokálnak a BKV területein, a HÉV és a Volán pedig tartósan is jó menekülővonal lehet nekik, ha a kormányzati médiakonglomerátum nem akarja teljesen feladni a lapot.

Karácsony Gergely Facebookon reagált, ahol azt írta, szerinte hazudni nem szabad, ennek pedig a Lokál nem tesz eleget. Ennek ellenére nem tervezi betiltani, csak nem szeretné, hogy a főváros asszisztáljon a terjesztéséhez.

Indexesek: Lesz másik!

21 órája

Az Index egyik felmondó újságírója, Kárpáti Márton osztott egy képet Facebook-oldalán vasárnap este, amit aztán a Távozó indexesek Facebook-oldal is közzétett: Lesz másik!