2019. január 21.

Index: Elutasította a főügyészség az ellenzéki politikusok feljelentéseit

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben jelentette be, hogy az MTVA-székháznál december 16–17-én történt események miatt érkezett ellenzéki feljelentéseket megvizsgálták, de elutasítják.

Mint ismert, a köztévé Kunigunda utcai székházába ellenzéki képviselők jutottak be, akik szerették volna beolvastatni az ötpontos követelésüket, azonban nem sikerült sem a tévés vezetőkkel beszélniük, sem pedig a stúdiókhoz közel jutniuk, végül Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az őrök kidobták az épületből, a DK-s Varju Lászlót pedig leteperték.

A főügyészség a közleményében az írta, az ellenzéki országgyűlési képviselők és mások is feljelentések tettek a köztévé székházában történtek miatt, amihez 2500 GB terjedelmű, 1000 órányi felvételeket is kaptak. Az anyagokat megvizsgálták, majd úgy találták, hogy "az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák."

A főügyészség szerint az MTVA biztonsági őrei a rendbontó képviselőkkel szemben jogszerűen léptek fel, "a felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek." Ezért az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasították. Ugyanakkor az MTVA által tett feljelentések miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelnek el - írja az Index.

Közel 75 millió forintot fordít rádióműsorokra az NMHH

11 órája

Tizenhét kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi szolgáltató kap támogatást rádióműsorainak készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén meghozott döntése szerint.