2019. október 17.

Index: Karácsony Gergely a közterületekről is kitiltaná a Lokált

Az új budapesti főpolgármester „hazug” kiadványnak nevezte a Lokált, a KESMA ingyenesen terjesztett lapját, és kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni „a hazugságokat”.

A lapnak érvényes szerződése van a BKK-val, jelentette ki Karácsony, de kapásból nem tudta felidézni, hogy abban milyen feltételek vannak a felmondást illetően. "A 2016-os szerződésre emlékszem, ha van újabb, arra nem. Nem ismerem a feltételeket, de utasítani fogom a BKK-t, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket és mondja fel a szerződést."

A Lokál 2016 nyarán a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Metropolt váltotta fel a piacon. A lap igen hamar átalakult a bulváros, könnyed reggeli olvasmányélményből a kormány propagandahadjáratának egyik katonájává, aminek hitelességéről csak egy szám: volt olyan helyreigazított cikkük, amiben 15 állításból 11 hamisnak bizonyult - írják a cikkben.

Címkék: média politika lokál

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

1 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.