2010. április 10.

India elindult a DRM felé

Hatalmas piacot nyerhet a közeljövőben a DRM digitális rádiós technológia azzal, hogy India letette a garast e rendszer mellett.

A Digital Radio Mondiale (DRM) konzorcium máris üdvözölte a döntést, hogy az ország 91, a lakosság 99 százalékát lefedő All India Radio (AIR) ezzel a szisztémával építené ki digitális hálózatát. Ezzel a világ legnépesebb (mintegy 1,2 milliárd lakosú) demokráciája az első országok egyike, amely ilyen ambiciózus és szakmailag előkészített tervekkel állt elő.
A szövetségi kormány a tájékoztatási és hírközlési tárcán keresztül mintegy 200 millió dollárnyi összeget fektet abba, hogy az ország területének legalább hetven százalékán elérhető legyen a DRM-rendszer.
Az első adását 1927-ben sugárzó AIR kilenc évvel később vált állami intézménnyé, amelynek feladata a tömegek szórakoztatása, tájékoztatása és oktatása lett. Az ország 1947-es függetlenné válásakor a hálózat még csak India területének 2,5, lakosságának 11 százalékát fedte le. Az ekkor indított gyors fejlesztés eredményeként ma 149 közép-, 54 hosszúhullámú és 171 URH-adóval rendelkezik; odahaza 24 nyelven és 146 nyelvjárásban készít és sugároz programokat. Külföldre irányuló adásai 27 nyelven hallhatóak.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

48 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

7 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.