2011. január 18.

Indiába látogat az On the Spot

Cseke Eszter és S. Takács András ezúttal egy olyan helyre ment forgatni, ahová tízezrek járnak évente - meghalni.

Cseke Eszter és S. Takács András ezúttal egy olyan helyre ment forgatni, ahová tízezrek járnak évente - meghalni.

Ezúttal a Gangesz partján fekvő Varanasiba látogatott el a Spektrum On The Spot című műsorának riporter párosa. A zarándokhelyet a halál városának is nevezik, mert oda évente tízezrek látogatnak el meghalni.

Cseke Eszter és S. Takács András útjuk során többek között éhségsztrájkoló „szentekkel”, 9 éves koruk óta egyedül élő özvegyekkel és évtizedek óta kinn élő, magyar származású hippivel találkoztak.

Varanasi nemcsak a halál városa, hanem szent város a hinduk és a buddhisták számára is. Úgy tartják, aki ott hal meg, kiléphet a körforgásából, és elérheti a Nirvánát, ha annak tényleg eljött az ideje.

Az On the Spot indiai része február 2-án kerül adásba. A két fiatal digitális riporter korábban díjat is nyert a sorozatért, illetve burmai forgatásuk kapcsán a CNN-be és a BBC-be is bekerültek, mivel akkor sikerült ott inkognitóban forgatniuk, mikor a katonai junta elnyomása alatt élő ország választásokra készült.

Címkék: spektrum on the spot

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

13 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

20 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.