2010. november 27.

Indiai mobilperpatvar

Dollár-milliárdokat fizettetne az indiai kormány a 2008-as mobilpályázat több nyertesével, köztük a magyar piac két szereplőjének cégével.

Dollár-milliárdokat fizettetne az indiai kormány a 2008-as mobilpályázat több nyertesével, köztük a magyar piac két szereplőjének cégével.

A gyanú szerint több cég is áron alul szerzett licenceket. Az újdelhi gyanú szerint érintett lehet az ügyben a norvég Telenor és a brit Vodafone helyi érdekeltsége is. Az amúgy sem a tiszta üzletekről ismert, kontinensnyi ország legnagyobb pénzv-isszacsorgatási botrányának vélt ügyben egyes becslések szerint akár 40 milliárd dollárnyi kárt is okozhatott az államkasszának – írja több világlap.

Más kérdés, hogy a cégeknek könnyen megérheti, ha fizetnek, a leszurkolandó (egyes esetekben az egymilliárd dollárt is elérő) summa gyorssan visszajöhet. Az 1,2 milliárd lakosú országban havonta 18 millióval emelkedik a mobiltelefon-ügyfelek száma, így a „sok kicsi sokra megy” jelszó jegyében is szép forgalomra és profitra számíthatnak a szolgáltatók.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.