2016. december 15.

Indiegogo-kampányt indított a Paste magazin

9 év printben, 6 év online – és most adománygyűjtő kampánnyal tér vissza a printgyökerekhez a Paste magazin.

A negyedévente megjelenő glossy magazin a digitális kiadás mellett most az Indiegogon gyűjt pénzt a printkiadásához. A lap iránti érdeklődést és lojalitást mutatja, hogy egy hónap alatt több mint 58 000 dollár gyűlt össze 670 adományozótól. (A cél 100 000 dollár összegyűjtése.) A Paste magazin arra építi kampányát, hogy elég menő és közkedvelt ahhoz, hogy akár a korábbi lojális, akár leendő olvasói és támogatói révén gyűjtsön pénzt a printlap újraindításához.

Torma Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete sajtónépszerűsítő kampányának vezetője szerint: „Ez az eset is kiváló példája, hogy a printmédiumok ereje a lojalitásban, trendsettingben, hitelességben is rejlik, és a szűkebb tematika kisebb elérési mutatói mögött jelentős márkaerő rejlik, amit a hirdetők is ki tudnak használni kommunikációs- és értékesítési céljaik elérésére.”

A Paste negyedéves kiadása csupán 20, míg az éves előfizetés 70 dollárba fog kerülni. Ehhez az előfizetési árakhoz képest az adományok összegét figyelembe véve közel 100 dollárt adományoztak fejenként a támogatók az Indiegogon keresztül. Az oldaluknak nem mellesleg eddig 70 millió egyedi látogatója van.