2019. június 04.

Indul a Nemzetek Ligája négyes döntője

A Nemzetek Ligája az UEFA legújabb kezdeményezése, amellyel egy rangos, színvonalas, mindent igényt kielégítő sorozatot szervezett a nemzeti csapatok részére az Eb-k és vb-k közötti időszakban.

Minden meccsnek komoly tétje van, a legjobbak játszanak egymással minden fordulóban, és presztízskérdés volt, ki jut el a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amelyet 2019. június 5-9. között rendeznek Portugáliában.

Ide Európa legjobb tizenkét válogatottjából csak négy juthatott el, és ehhez kőkemény meccseken kellett megküzdeni minden egyes pontért. Nem véletlen, hogy nem volt százszázalékos csapat a csoportkörökben. Végül a házigazda portugálokon kívül Angliának, Hollandiának és Svájcnak sikerült a kvalifikáció, azaz csoportelsőként zárni a Nemzetek Ligája történetének első csoportkörét.

A meccseknek a portói Estádio do Dragão aréna és a D. Afonso Henriques Stadion Guimarãesben ad otthont. A Sport1 mind a négy mérkőzést élőben közvetíti, de június 7-11. között további 15 Eb-selejtezőt is képernyőre tűz a Sport TV.

Menetrend:

Június 5. szerda, 20:45: Portugália – Svájc, Sport1 (kommentátor: Fülöp László)

Június 6. csütörtök, 20:45: Hollandia – Anglia, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Június 9. vasárnap, 15:00: Bronzmérkőzés, Sport1 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)

Június 9., vasárnap, 20:45: Döntő, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Címkék: média sport sport1