mwx 2013. augusztus 30.

Indul a StoryTV hírműsora

Szeptember elsején elindul a Sanoma kábelcsatornáján a Hír24 című esti hírműsor, hogy így növeljék a StoryTV nézettségét.

Több mint egy éves előkészítés után szeptember 1-jén elindul a Sanoma kábelcsatornáján a Hír24 című esti hírműsor, hogy így kiszélesítve a csatorna műsorkínálatát, tovább növeljék a StoryTV nézettségét.

Szeptembertől hírműsorral bővül a STORY4 kínálata. A naponta jelentkező Hír24-ben a televíziós szakma elismert hírkészítői és riporterei várják a nézőket.

Az elmúlt években a tévécsatorna általános műsorpolitikájával, sorozataival, filmkínálatával és az Európa Liga közvetítésével már széles közönség számára nyújtott minőségi szórakozást és a most induló napi hírműsor tovább bővítheti a csatorna kínálatát és ezáltal nézőinek körét.

A műsorkészítők elkötelezett szándéka szerint a Hír24 nem egy sokadik híradó kíván lenni, hanem összetett, értelmező, elemző, komoly és kiegyensúlyozott napi információszolgáltatás. Képi megjelenésében és az információ tálalásában az angolszász televíziózásban alkalmazott hírfeldolgozási technikákat szeretné meghonosítani, a legfontosabb újítása pedig az az alapvető szemléletváltás, hogy közügyeinket és a világhíreket elsősorban a minket érintő, az életünkre ható aspektusból mutatja be.

A műsorvezető Bárdos András és a riporterek – többek között Baló György, Bakos Piroska, Benyó Rita, Ignáth Márk, M. Kiss Csaba, Vidos Mihály – az átlagemberek kérdéseit teszik fel riportalanyaiknak, stúdióvendégeiknek. A stáb a néző szemével jár utána a tényeknek, a háttéradatoknak, és érthető, egyértelmű, tárgyilagos módon mutatja be a minket körülvevő világot.

A naponta, előbb 17.50-kor rövid hírösszefoglalóval, majd 19.00-kor az élő műsorral jelentkező Hír24 szervesen kapcsolódik a már jól ismert, a Gemius adatai alapján napi közel 400 ezres látogatottságú hir24.hu portálhoz is. Ennek köszönhetően a Hír24 márka alatt olyan multimédiás platform valósul meg, amelyet a hírekre kíváncsi közönség interneten, mobilon és esténként már a tévében is elérhet.

Indulás kormánypárti össztűzben

A Story4 műsorának elindulását azért is nagy érdeklődés övezi, mert kormánypárti politikusok és jobboldali sajtókörök már akkor támadni kezdték a műsort a saját csatornáján elindítani szándékozó médiavállalatot és annak vezérigazgatóját, amikor a műsor még csak előkészítés alatt állt. A Fidesz és a KDNP politikusai valamint a Magyar Nemzet és a HírTV szerint a médiavállalat azért indítja el új műsorát, hogy azzal megbuktassa a kormányt a tervezett reklámadó miatt. A Sanoma oldaláról ezeket a vádakat visszautasították. Szándékuk a már jóval a reklámadó gondolata előtt előkészített műsorral éppen az, hogy a televízió nézettségét tovább növeljék, ezáltal még vonzóbbá téve a tévét a hirdetők számára is. Olyan kiegyensúlyozott műsort kívánnak előállítani, mely nem szelektál a bal- és a jobboldali érzelmű nézők között.