2017. március 10.

Indul a Telekom Videós Gála

A gála keretén belül első alkalommal díjazzák a legnépszerűbb hazai YouTubereket, 9 különböző kategóriában.

A gálát a közel 200 partnerrel rendelkező YouTube-hálózat, a Star Network YouTube és social media ügynökség kezdeményezésére rendezik meg 2017. április 22-én. Szakmai támogatóként szerepet vállal a Google Magyarország mellett a többi meghatározó piaci szereplő is (BugTV, Special Effects Media, 4Kids Network). Az esemény névadó szponzora a Magyar Telekom.

A Telekom Videós Gálán 9 kategóriában adják át a díjakat: vlog, lifestyle, gaming, humor, utazás, ismertterjesztő, tech, film & animáció és márkák csatornái.

A díjak odaítélésében a közönség mellett részt vesz hazánk 50 legtöbb követővel rendelkező YouTube tartalomgyártója, továbbá a hazai YouTube-hálózatok és Google által delegált videós szakemberek egy csoportja. A Top videósok által kategóriánként kiválasztott 5 jelöltre március 29-től szavazhat majd a közönség és a szakmai zsűri egyaránt. A Magyar Telekom különdíjat ítél majd oda a legaktívabb közösséggel rendelkező vloggernek.

A nyertesek kilétére 2017. április 22-én derül fény a Telekom Videós Gála díjátadóján. A rendezvényen a legnagyobb hazai videós tartalomgyártók vesznek részt, míg a közönség este 19:00-től kezdődően élő YouTube közvetítésen keresztül csatlakozhat be az eseménybe. A díjak átadása között szórakoztató programokkal és egyedi, eddig máshol nem elérhető videós tartalmakkal találkozhatnak majd a nézők.

Az esemény célja, hogy elismerjék a hazai YouTube-os tartalomgyártók munkáját, ezáltal is építve ezt a közösséget. A szervezők fontosnak tartják, hogy a felhasználók szélesebb körben megismerjék az új, feltörekvő csatornákat. Emellett a médiapiac képviselői, az online marketingben dolgozók is jobban megismerhetik a videós influencerek egyre növekvő ágazatát.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.