2010. szeptember 19.

Indul a balkáni Dzsazíra

Jövő januárban kezdi meg működését a balkáni al-Dzsazíra, amelyet egy boszniai médiavállalat felvásárlásával alapozott meg a katari anyacég.

Jövő januárban kezdi meg működését a balkáni al-Dzsazíra, amelyet egy boszniai médiavállalat felvásárlásával alapozott meg a katari anyacég.

A szarajevói Dnevni Avaz információja szerint al-Dzsazíra Balkansz néven indul majd a csatorna, amelynek vezérigazgatói állását a napokban hirdették meg. A felhívás szerint egy, műsorát az egész Balkánon szóró adó keres nemzetközi televíziós tapasztalatokkal rendelkező vezetőt. A lap úgy tudja: a csatorna mintegy száz embernek ad majd munkát. Indulásakor fele ennyi munkatársa lesz a volt Jugoszlávia utódállamaiban.

Korábban még idén novemberre tervezték az indulást, de már a hírcsatorna helyének megteremtése sem ment egyszerűen. Egy legatyásodott szarajevói tévéadó helyén jelenik meg ugyanis a műsor – csakhogy az „előd” megvásárlása folyamatosan csúszott. (A Studio 99 megszerzéséért végül 1,1 millió eurónyi pénzt fizettek a katariak.). A 18 éve indult médium a polgárháború idején a béke és a tolerancia promotálását tűzte céljául – a csendes mindennapokban azonban nem tudott talpon maradni.

Aranyeső a Viasat Worldnél

1 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.