2010. szeptember 19.

Indul a balkáni Dzsazíra

Jövő januárban kezdi meg működését a balkáni al-Dzsazíra, amelyet egy boszniai médiavállalat felvásárlásával alapozott meg a katari anyacég.

Jövő januárban kezdi meg működését a balkáni al-Dzsazíra, amelyet egy boszniai médiavállalat felvásárlásával alapozott meg a katari anyacég.

A szarajevói Dnevni Avaz információja szerint al-Dzsazíra Balkansz néven indul majd a csatorna, amelynek vezérigazgatói állását a napokban hirdették meg. A felhívás szerint egy, műsorát az egész Balkánon szóró adó keres nemzetközi televíziós tapasztalatokkal rendelkező vezetőt. A lap úgy tudja: a csatorna mintegy száz embernek ad majd munkát. Indulásakor fele ennyi munkatársa lesz a volt Jugoszlávia utódállamaiban.

Korábban még idén novemberre tervezték az indulást, de már a hírcsatorna helyének megteremtése sem ment egyszerűen. Egy legatyásodott szarajevói tévéadó helyén jelenik meg ugyanis a műsor – csakhogy az „előd” megvásárlása folyamatosan csúszott. (A Studio 99 megszerzéséért végül 1,1 millió eurónyi pénzt fizettek a katariak.). A 18 éve indult médium a polgárháború idején a béke és a tolerancia promotálását tűzte céljául – a csendes mindennapokban azonban nem tudott talpon maradni.

Jön a Better Call Saul 4. évada

2 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.