2014. október 29.

Indul az első magyar élő webreality

2014. november 20-án startol A szoba, melyben maguk a nézők is szinte játékosokká válhatnak.

2014. november 20-án startol A szoba, melyben maguk a nézők is szinte játékosokká válhatnak.

Az élő web 2.0 társasjáték a www.aszoba.hu weboldalon fog futni, amelyet mobilra és tabletre is optimalizálnak. A casting elkezdődött, de maradt még pár hely: 18 év felettiek jelentkezhetnek az info@aszoba.hu e-mail címen.

A játék célja, hogy a versenyzők berendezzék A szobát, amely beköltözésükkor – egy konyhasarkot és a beépített kamerákat leszámítva – teljesen üres. A játékosok a külvilágtól elzárva, gondolkodtató, ügyességi, műveltségi, illetve szórakoztató feladatok taktikus megoldásával szerezhetik meg a mindennapjaikhoz szükséges berendezési tárgyakat. Egyszerre mindig két játékos küzd egymással és minden lakónak három napja van bebizonyítani, hogy ő a menőbb. Ha ez idő alatt nem nyeri el a nézők szimpátiáját, pakolhat, és máris új játékost szavaznak be a helyére. Ha viszont a közönségnek tetszik a játéka, újabb három napot maradhat.

„Magyarországon egyedülálló, de még a világon sem szokványos a 0-24-ben közvetített, interaktív, online reality műsorformátum. A fiatalabb generáció egyre inkább az internet irányába terelődik, de egyébként is jellemző rájuk a multitasking viselkedés” – mondja dr. Kirády Attila, A szoba kreatív producere, egyben az Origo Zrt. kreatív igazgatója és a Life.hu főszerkesztője. – Ebben a valóságshowban amellett, hogy a nézők percről percre követhetik az eseményeket mobilon, tableten, asztali gépen, sőt összefoglalóit a televízióban is, interaktivitásukkal maguk is beszállnak játékba. A be- és kiszavazások mellett ők irányítják a lakók életét, döntenek elvégzendő feladatokról, jutalmazzák és büntetik a szereplőket. Utánaolvashatnak kulisszáknak, kommentelhetnek, adott időben pedig chat-kapcsolatba léphetnek a játékosokkal.”