2016. augusztus 01.

Indulhat a Zenebutik

Az értesülés szerint a TV2 csoport ma jelenti be, hogy a korábbi jogi akadályok elhárultak az elől, hogy Zenebutik néven elindítsák új zenecsatornájukat Zenebutik TV néven.

Bár már előzetesen is voltak árulkodó jelei annak, hogy milyen új csatornák elindításán gondolkodik a TOP 100 leggazdagabb magyarok listáján szereplő Andy Vajna kormánybiztos által tavaly felvásárolt TV2 Média Csoport, hiszen több árulkodó védjegyet is elkezdtek levédetni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH), Fischer Gábor, a TV2 kábelportfóliójáért felelős programigazgatója, hivatalosan májusban, egy konferencián harangozta be, hogy még az idei évben több új tévécsatornát is elindítanak, illetve bizonyos meglévői csatornáikat teljesen újrapozicionálják. Az új csatornák között említette többek között az Izaura TV-t, a Chili TV-t, a Prime-ot, a Zenebutikot és a Joy TV-t is – írja a 24.hu.

A cikk arra is utal: az utóbbi két elnevezés kapcsán azonban elég komoly jogi akadályok merültek fel. A Joy magazinmárka tulajdonosa, a Marquard Media ugyanis megakadályozta, hogy a TV2 ilyen néven regisztráljon magának internetcímet, mivel az védjegybitorlásnak minősült volna, illetve a Marquard a TV2 védjegyoltalmi eljárását is megtámadta. A Zenebutik kapcsán pedig az merült fel, hogy az M3 máig ismétli a régi Zenebutik című műsorokat, így a közmédiának jó gazda módjára meg kellene védenie a saját értékeit, és a Marquardhoz hasonlóan fel kellene lépnie.

Ráadásul a zenebutik.hu internetes végződés is foglalt, azt ugyanis Juhász Előd, a Zenebutik műsor szerkesztője levédte még jóval korábban. Ő egyébként a 24.hu-tól értesült a Zenebutik csatorna tervéről.