2010. április 26.

Infocenter.hu az RTL Klubban

IKO-cégekbe vásárolta be magát az Infocenter.hu Zrt., amely ezzel az RTL Klubban is részesedést szerzett.

A társaság honlapján olvasható közlemény szerint a cég április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. (E vállalkozás tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka.) Az adás-vétel tárgya továbbá az IKO Műsorgyártó Kft, a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával válik véglegessé.
"Nagyon örülök az adás-vételnek, hiszen így az Infocenter.hu Zrt. is részese lehet a legnagyobb magyar televízió sikereinek, amelyet az RTL Klub innovatív szórakoztató műsorainak, független hírszolgáltatásának, értékes filmes csomagjainak és sportközvetítési jogainak köszönhet, hiszen mindezek így együtt zálogai egy sikeres kereskedelmi televízió működésének. Az RTL Klub menedzsmentje és többségi tulajdonosa, az RTL Group, pedig garancia arra, hogy a csatorna a továbbiakban is Magyarország meghatározó televíziója lesz" – idézi a közlemény a Nyerges Zsolt, az Infocenter.hu Zrt. vezérigazgatója és főrészvényese által az adásvételi szerződés aláírása után elmondottakat.
Az IKO Média Holding Zrt az M-RTL Zrt 10 tagú Igazgatóságába 3 tagot delegálhat. Így a jövőben csatlakozik az Igazgatósághoz Nyerges Zsolt és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. Igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy az új tulajdonosokat segítendő, vegyen részt a három üzletrész adás-vételben érintett kft irányításában is.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

2 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.