2011. január 10.

Ingatlanos site ellen nyert pert az MTE

Gerényi Gábor, az egyesület korábbi elnöke ellen indult per, de a bíróság szerint nincs igaza az Ingatlandepo.com-nak. Közben a GVH is kutakodik.

Gerényi Gábor, az egyesület korábbi elnöke ellen indult per, de a bíróság szerint nincs igaza az Ingatlandepo.com-nak. Közben a GVH is kutakodik.

Pert nyert a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) korábbi elnöke, Gerényi Gábor, akit Benkő Sándor perelt be magánvádas eljárásban becsületsértés miatt. Az MTE blogján közöltek szerint az Ingatlandepo.com és Ingatlanbazar.com site-okat jegyző üzletember azt állította: Gerényi rágalmazást követett el, mikor azt állította egy Hír TV-s műsorban, hogy az ingatlanhirdetési oldalak a felhasználók feledékenységére építenek.

A III. kerületi bíróság 2011. január 6-i, elsőfokú ítéletében nem adott helyt Benkő Sándor keresetének, a korábbi MTE elnököt pedig felmentette. Az indoklás szerint szakértőként joga van elmarasztalóan nyilatkozni, illetve ez bizonyos értelemben kötelessége is. Ezzel együtt az ügynek nincsen vége, az várhatóan másodfokon folytatódik.

Az említett ingatlanos oldalak nevére az interneten rákeresve azonban az is kiviláglik, hogy nem Gerényi és az MTE az egyetlen, akinek fenntartásai vannak tevékenységükkel kapcsolatban. Számos fogyasztói panasz érhető el a világhálón, amelyek éppen azon dolgokat kifogásolják, amelyek miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nemrégiben eljárást indított.

Az eljárás 2010. december 13-án indult a hatósághoz beérkezett panaszok nyomán. Ezek a két site-on való hirdetés feltételeit kifogásolják, s ezek alapján fennállhat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése. A panaszok szerint indokolatlanul hosszú a fogyasztókkal kötött szerződés időtartama, nehézkes az inaktiválás, megtévesztő az ügyfélszolgálat, elégtelen az információ, és agresszívan lépnek fel követelés esetében.

Címkék: mte bűntény