2016. szeptember 12.

Ingyen Apple a szolgáltatódtól

Az amerikai cég egyik szolgáltatásának népszerűségére épít az egyik nagy-britanniai mobilszolgáltató, de iparági források szerint ő csak az első fecske Európában.

Az EE a világon a második mobilcég, amely fél évnyi ingyenes Apple Music hozzáféréssel lepi meg előfizetőit. Az úttörő szerep amúgy nem az övék: Ausztráliában a Telstra korábban bevetette a csodafegyvert.

A különbség csupán annyi, hogy a British Telecom-csoporthoz tartozó cég kiszámlázza ügyfeleinek az adaforgalmat, míg tengerentúli társa ezt nem tette. A megoldás népszerűségét mutatja, hogy az egyik szakportál szerint hasonló lépésre készül odahaza a Magyarországon is erős jelenléttel bíró Deutsche Telekom-csoport is. (Az információ szerint ezt már akár a napokban be is jelenthetik.) A cikk arra emlékeztet, hogy a Spotify augusztus elején került be a DT mobilkínálatába.

A portál arra emlékeztet: a mobilcégek ezzel a megoldással csak követik svédországi társaikat. Ott ugyanis a három szolgáltató olyan magas – havonta 70 gigás – kerettel ad ingyenes hozzáférést a Spotify, a Deezer, a Tidal, a Google Music, a SoundCloud vagy az Apple Music szolgáltatásaihoz, hogy szinte lehetetlen túllépni ezt a keretet.

A Sport TV közvetíti a WTCR-t

19 órája

A Sport TV közvetíti idén és jövőre a túraautó-világkupát (WTCR), amelynek bajnoka Michelisz Norbert - írja az MTI.