2011. szeptember 13.

Ingyen wifi MÁV-vonatokra

Több InterCity-járaton lehet ingyenesen internetezni szeptember elejétől.

Több InterCity-járaton lehet ingyenesen internetezni szeptember elejétől.

Díjmentes wifit biztosít szeptember 2-tól tíz InterCity kocsiján a MÁV a Magyar Telekommal kötött megállapodás nyomán. A járművek a Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és a Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity járatain közlekednek - írja az MTI.

Az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó található, így a netezésre használt eszközök útközben is tölthetőek. A wifi nethozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit másodpercenként, ezen osztoznak az aktuálisan csatlakozó felhasználók. Ez tehát leginkább e-mailezésre, böngészésre alkalmas.

"A MÁV-START Zrt. tervei között szerepel a jövőben még több InterCity szerelvényére kiterjeszteni az ingyenes internetelérés lehetőségét további járműfelújításokkal és újabb motorvonatok beszerzésével. Így a későbbiekben az ország más területein közlekedők számára is elérhető lesz a szolgáltatás" - mondta el Monszpart Zsolt, a MÁV vezére.

„Tabukról tabuk nélkül” új évad

29 perce

Új évaddal jelentkezik a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség - ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk beszélni.