2010. szeptember 26.

Innovációs rangsor

A Sanoma Budapest és az RTL Klub végzett az élen egyik magazintársunk kutatásában, ahol a leginnovatívabb médiatulajdonost keresték.

A Sanoma Budapest és az RTL Klub végzett az élen egyik magazintársunk kutatásában, ahol a leginnovatívabb médiatulajdonost keresték.

Médiapiaci véleményvezérek, szakmai döntéshozók véleményét kérdezte kutatásában az @M, mivel az utóbbi években - részben a válság hatására - felerősödött a 'paradigmaváltó', s az innovációt elsődleges sikertényezőként emlegető piaci közbeszéd. Nem csoda, hiszen a médiapiaci változások szédületesen gyorsak. Kérdés azonban, hogy a pörgés közepette jut-e erő a valódi innovációra, s ha igen, mely médiatulajdonosok járnak az élen - írják.

Az eredmények azt mutatják, hogy a Sanoma és az RTL Klub bizonyultak a leginnovatívabb médiatulajdonosoknak. A legfontosabb innovációk között pedig az RTL Most elindítása mellett a blog.hu Index tartalomba (és üzleti modellbe) való integrálását említették.

„Általánosságban igaz, hogy ha innováció, akkor leginkább a tévés és az online szegmens került képbe a megkérdezett döntéshozóknál. A közterület meglehetősen homályos területnek tűnik, a rádiós szegmensben viszont még egy közszolgálati szereplő is labdába rúgott” – jegyzi meg a portál. Kutatásukban a hirdetők közül a Coca-Cola kapta a legtöbb említést, de a Sziget kommunikációja, a Vodafone közterületi megjelenései és Vatera Vera is sikeresnek bizonyult.

 

Címkék: pályázat