2017. augusztus 29.

Intenzív növekedésben a CEWE

Az ötven éves múltra visszatekintő, a fotós termékek terén vezető vállalathoz tavaly már a feldolgozandó fényképek 97,5 százaléka digitálisan érkezett be.

A fotókidolgozás és fotókönyvkészítés terén Európa 24 országában, köztük Magyarországon is piacvezető CEWE csoport összesen 593,1 millió euró forgalmat bonyolított le az elmúlt üzleti évben, adózás előtti eredménye pedig elérte a 46,2 millió eurót, mellyel a vállalat túlteljesítette a célszámokat – derül ki a cég éves jelentéséből.

A számok mögött mintegy 6,2 millió CEWE Fotókönyv és több mint 2,23 milliárd előhívott fotó értékesítése áll. A feldolgozott fotók 97,5 százaléka ma már digitálisan érkezik be a céghez, több mint 64 százalékuk a kiskereskedelmi partnereken keresztül. A mindebből befolyó összesen 452 millió euró árbevétel mintegy 8,9 százalékkal haladja meg az előző évi eredményt, a negyedik negyedév forgalma pedig 8,4 százalékkal nőtt 190 millió euróra 2016-ban.

A fotókidolgozás, fotókönyv-, valamint fotós ajándéktárgyak és dekorációk készítése mellett digitális nyomdai üzletággal is rendelkező CEWE Magyarország Kft. ugyancsak pozitív mérleggel zárta az előző üzleti évet, az árbevétel tizennyolc százalékos növekedés után meghaladta a kétmilliárd forintot.

A hazai vállalat a CEWE Fotókönyvvel idén hatodszor nyerte el a Superbrands minősítést, a vállalat márkaismertsége a Nielsen felmérése (2016. januárjában, minden CEWE országban végzett, online, reprezentatív kutatás) szerint hetven százalékos a magyar lakosság körében.

A csoport, és így a magyarországi leányvállalat idén is szem előtt tartja a környezetvédelem és a társadalmi felelőségvállalás fontosságát. Az elmúlt évtől már minden egyes CEWE termék klímasemleges, vagyis a cég egy kétszázezer hektáron elterülő, védett terület megóvásához járul hozzá Afrikában, mellyel kompenzálja a széndioxid kibocsátását. Emellett a társaság az elmúlt évek gyakorlatát követve nemzetközi szinten támogatja az SOS Gyermekfalvakat, a 2017-es 170 ezer eurós teljes hozzájárulásból tízezer eurót, vagyis mintegy hárommillió forintot fordítottak a magyarországi SOS Gyermekekfalvak lakóinak nyári táboroztatására.

Címkék: gazdaság cewe fotó

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

7 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.