2011. november 23.

Interaktív műholdas tévé a T-Home-tól

December 1-jével indul az új szolgáltatás, ezzel 2,5 millióra nőhet azon háztartások száma, ahol a T-Home interaktív tévézést tud biztosítani.

December 1-jével indul az új szolgáltatás, ezzel 2,5 millióra nőhet azon háztartások száma, ahol a T-Home interaktív tévézést tud biztosítani.

Interaktív Sat TV néven indít új, interaktív műholdas tévészolgáltatást a T-Home. Ez olyan hibrid megoldás, amelyben a műholdas szolgáltatást kiegészíti az internetes kapcsolat révén több extra funkció. Ezek a már meglévő, kb. 200 ezer előfizetővel rendelkező IPTV logikáját követik - derül ki a Magyar Telekom sajtótájékoztatóján. Mint Christopher Mattheisen vezérigazgató elmondta: az eddigi egymillióról 2,5 millióra nőhet azon háztartások száma, amelyekben interaktív tévészolgáltatásra lesz lehetőség. Az Interaktív Sat TV 2011. december 1-jével lép a piacra.

Alapvetően azok a funkciók lesznek meg benne, mint az IPTV esetében, azaz digitális kép- és hangminőség, rögzíthető adás, gyerekzár, elektronikus műsorújság, ugyanakkor újdonság lesz az Archív TV funkció, mellyel azokat a műsorokat lehet utólag megnézni, amelyekről lemaradtunk. Utóbbi akkor lehetséges, ha azt a műsorszolgáltató lehetővé teszi, ez egyelőre az MTV, a Hír TV és az Origo két csatornája esetében valósul meg, de hamarosan az egyik nagy kertévé is a kínálatba kerülhet. Bővült a videótéka kínálata a Sony Pictures filmjeivel, illetve az [origo] mellett a YouTube és hamarosan a Facebook alkalmazása is helyet kap a rendszerben.

A szolgáltatás igénybevételéhez a hagyományos műholdas szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül speciális vevőegységre és hálózati digitális elosztóra, illetve minimum 1 Mbit/sec garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség. Az például sávszéltől függ, hogy a videótéka filmjeit lehet-e kényelmesen streamelni. Ha ehhez nem megfelelő a sávszélesség, akkor le lehet kérni a filmeket, amelyek így ideiglenesen a set top box merevlemezére kerülnek.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

1 napja

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.