2008. december 29.

Internetes tartalmakat vinne a televízióba a Cisco

A Cisco Systems a januári CES-en mutatja be új termékeit, amelyek megkönnyítik az internetes tartalmak és a televízió összehangolását. A januári bemutató egy hosszú távú stratégia része, amellyel a Cisco a fogyasztói elektronikai ágazatot kívánja meghódítani – írja a Világgazdaság a New York Times egyik cikke alapján.
A Cisco Systems az internetes kapcsolatot biztosító hálózati infrastruktúra jelentős részének gyártója és üzemeltetője. A cég kiterjedését jól mutatja, hogy – saját adatai szerint – a világ teljes e-mail forgalmának 30 százalékát képes monitorozni. A rooterek és switch-ek gyártójaként közvetve már bejutott a fogyasztók lakásába, még ha azok nem is tudják, hogy az otthoni számítógépek internet kapcsolódásáról gondoskodó, első számú LinkSys szintén a Cisco tulajdona. A cég alelnöke szerint az internetes kapcsolat a kulcs a fogyasztói elektronikában is: a blu-ray lejátszók, kamerák, set-top boxok nagy része ugyanis a világhálóra kapcsolódik. Ugyanakkor a Cisco hiába rendelkezik 25 milliárd dollárnyi készpénzzel és az üzleti szektor vezető helyével, mivel a fogyasztói piacon neve még ismeretlen.
A számítástechnikai vállalatok közül eddig egyedül az Apple érte el sikeresen a végfelhasználókat. A Dell és a Gateway időként próbálkozik a televíziós és zenei szektorral. A HP az otthoni videózáshoz fejleszt eszközöket, de a televíziós szektorból egyelőre kimarad. A Intel pedig feladta otthoni médiacenterekhez készített processzorainak árusítását

Forrás: Világgazdaság