2012. szeptember 24.

Iránban meghal a Google

Meglehetősen egyértelmű jelét adta a perzsa állam vezetése, hogy nem tűri, ha polgárai csak úgy szörfölgetnek, levelezgetnek.

Meglehetősen egyértelmű jelét adta a perzsa állam vezetése, hogy nem tűri, ha polgárai csak úgy szörfölgetnek, levelezgetnek.

Egy helyi illetékes vasárnap azt jelentette be: órákon belül elérhetetlenné válik Iránban a Google keresőrendszere és levelező-szolgáltatása. Az ok – legalábbis hivatalosan – az, hogy szavatolják a polgároknak a biztonságos internet-használatot.

A meghatározatlan tartamú lépés hátterében több médium is azt sejti: Teherán végső célja az lehet, hogy meghatározhassa, milyen tartalmak juthatnak el a helyiekhez, milyenek nem, ezzel pedig egy csapásra kiiktathassa a rendszer számára nem kívánatos elemeket a világhálóról.

Ennek hivatalos beismerése lehet az a hónapokkal ezelőtti hivatalos bejelentés, amely szerint "nemzeti információs hálózatot" építenek, leválva az internetről.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.