2012. szeptember 24.

Iránban meghal a Google

Meglehetősen egyértelmű jelét adta a perzsa állam vezetése, hogy nem tűri, ha polgárai csak úgy szörfölgetnek, levelezgetnek.

Meglehetősen egyértelmű jelét adta a perzsa állam vezetése, hogy nem tűri, ha polgárai csak úgy szörfölgetnek, levelezgetnek.

Egy helyi illetékes vasárnap azt jelentette be: órákon belül elérhetetlenné válik Iránban a Google keresőrendszere és levelező-szolgáltatása. Az ok – legalábbis hivatalosan – az, hogy szavatolják a polgároknak a biztonságos internet-használatot.

A meghatározatlan tartamú lépés hátterében több médium is azt sejti: Teherán végső célja az lehet, hogy meghatározhassa, milyen tartalmak juthatnak el a helyiekhez, milyenek nem, ezzel pedig egy csapásra kiiktathassa a rendszer számára nem kívánatos elemeket a világhálóról.

Ennek hivatalos beismerése lehet az a hónapokkal ezelőtti hivatalos bejelentés, amely szerint "nemzeti információs hálózatot" építenek, leválva az internetről.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.