2014. október 30.

Ismét Appra magyar!

Az alkalmazásfejlesztő versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) jegyzi.

Az alkalmazásfejlesztő versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) jegyzi.

2013 után második alkalommal rendezi meg az Appra magyar! alkalmazásfejlesztői versenyt az IVSZ. A verseny védnöke a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT), míg támogatói a Microsoft, a Quaestor és az eNET lesznek.

Négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresik a legjobb alkalmazásokat, illetve Az Év Alkalmazását: a legjobb platformfüggetlen applikációt. A szervezők 2014. december 31-ig várják a 2013. augusztus 1-je után megjelent, vagy azóta jelentős frissítést kapott és jelenleg is aktív terméktámogatással rendelkező alkalmazásokat a pályázat honlapján. A beérkezett pályamunkákat hatfős szakmai zsűri bírálja el, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésről.

A kategóriagyőztesek és a közönségdíjas applikáció fejlesztői a következő évben a fejlesztőket vagy mobilos piacot érintő legjelentősebb szakmai konferenciákra kapnak szabadkártyát az IVSZ jóvoltából, az év legjobb platformfüggetlen alkalmazását pedig egymillió forint értékű programmal és támogatással segítik a nemzetközi piacra lépés lehetőségében.

A projekt kigondolói szerint az évről évre növekvő okostelefon-penetráció már Magyarországon is megfelelő piacot biztosít a hazai alkalmazások széles körű használatához és a kapcsolódó üzleti lehetőségekhez. Az eNET 2014 októberi online kutatása szerint a 18 évesnél idősebb internetezőknek már 60 százaléka rendelkezik okostelefonnal, és 23 százaléknak van táblagépe is.