2014. október 01.

Ismét keresik Magyarország dalát

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. idén is keresi azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

2015-ben 60. alkalommal, Bécsben rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre. A Dal 2015 részletes pályázati kiírása a www.mediaklikk.hu/dal címen érhető el.

Idén az előző évekkel ellentétben november 15-én éjfélig lehet beküldeni a pályázati anyagokat, így hamarabb derül ki az élő adásokba bejutók névsora is. A Dal nem tehetségkutató műsor: az immár negyedik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. Ezért a versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik zenei kiadóval kötött érvényes lemezszerződéssel és/vagy saját menedzser-stábbal.

A magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását is. Az MTVA várja a külföldi szerzők dalait is, akiknek a pályázata csak akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.