2012. március 07.

Itt a Google Play

Egy platformon integrálja szórakoztató tartalmait a cég, azaz egy ernyő alá kerül az összes Google piactér.

Egy platformon integrálja szórakoztató tartalmait a cég, azaz egy ernyő alá kerül az összes Google piactér.

Google Play néven indított új felhő alapú szolgáltatást a Google, melynek célja, hogy egy helyen elérhetőek legyenek a cégen keresztül megvásárolható szórakoztató tartalmak: appok, könyvek, zenék, filmek, akár a neten, akár androidos mobileszközön keresztül böngészünk - jelentették be a hivatalos vállalati blogon.

Ez azt is jelenti, hogy egy márkanév alá kerülnek a különböző Google piacterek: az Android Market új neve Google Play Store lesz, a Google Music és a Google eBookstore pedig Google Play Music és Google Play Books, továbbá a filmeket a Google Play Musicon keresztül lehet megvenni. A közös platformon keresztül a felhasználók nagyobb eséllyel találkozhatnak az appokon túli tartalmakkal is, ami plusz bevételeket generálhat.

Az amerikai piacon már minden érintett piacteret integráltak a Google Play alá, míg Kanadában, az Egyesült Királyságban, Japánban és Ausztráliában csak a szolgáltatások egy részét. Az összes többi piacon egyelőre meg kell elégedni az applikáció bolt Google Playbe integrálásával. A többi tartalmat majd lépésenként érhetik el a világ többi részén a felhasználók.