2011. március 31.

Itt a Google ″lájk szolgáltatása″

+1 néven indított új szolgáltatást a kereső: Google fiókunkba bejelentkezve ″lájkolhatjuk″ a releváns találatokat, amiket aztán ajánl barátainknak is.

+1 néven indított új szolgáltatást a kereső: Google fiókunkba bejelentkezve ″lájkolhatjuk″ a releváns keresési találatokat, amiket aztán ajánl barátainknak is.

Leginkább a Facebook lájk gombjához hasonlítható, +1 néven futó szolgáltatással rukkolt elő a Google. A bejelentkezett Google felhasználók keresés közben egy kattintással javasolhatnak találatokat ismerőseiknek. Ha ugyanis +1-et nyomnak egy találatra, s az egy ismerős keresésében is felbukkan, akkor ő már látni fogja, hogy valaki korábbról ajánlotta azt az oldalt.

+1 gomb a keresésben
+1-es ajánlás másik felhasználónál

A Google azt reméli, hogy a személyre szabott kommentárok alapján a felhasználók egyszerűen meg tudják állapítani, hogy a hirdetések  és az organikus keresési eredmények relevánsak-e a számukra. A magyar hivatalos blogon olvashatóak szerint ennek nyomán nem változik a minőségi mutató kiszámításának módja, ám a +1 kattintásokat is figyelembe fogják venni az egyéb jelzések mellett az organikus keresések rangsorolásának kiszámításakor.

Így működik a +1

A +1 gomb először csak az angol nyelvű kereséseknél jelenik meg, a későbbiekben azonban más piacokon is implementálják. Az új szolgáltatás nem csupán a keresési oldalakra kerül be, hanem ugyanúgy be lehet a saját oldalba építeni, mint a Facebook hasonló gombját. Így a site elhagyása nélkül lehet javaslatot küldeni a Google rendszerébe.

Címkék: facebook google +1

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

9 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.