2010. október 27.

Itt a Kispál-búcsúfilm

Elkészült a Napozz holddal, a Kispál és a Borz augusztus eleji búcsúkoncertjéről szóló film. hamarosan a mozikba is kerül.

Elkészült a Napozz holddal, a Kispál és a Borz augusztus eleji búcsúkoncertjéről szóló film. hamarosan a mozikba is kerül.

Huszonhárom év aktív zenélés és tizenegy stúdióalbum után vége a dalnak. A legendás együttes búcsúelőadására 45 000 néző volt kíváncsi. A koncertről készült mozifilmet novemberben kezdik vetíteni.

A Merényi Dávid rendezte koncertfilm alapvetően eltér az eddig Magyarországon magyar zenekarok koncertjein készült, televíziós közvetítés-ízű felvételektől. A rendező, Merényi Dávid nem akar se többet, se kevesebbet, mint megmutatni, hogy a Kispál és a borz zenészei és barátaik hogyan élik meg-, és át a búcsúkoncert előtti utolsó hónapot, hogyan és mire emlékeznek, mit látnak ugyanúgy, mint eddig és mit másképp. Mindeközben pedig féktelenül élvezhetjük azt a zenét, amin generációk nőttek fel. Igazi koncertfilm, a javából.

16 kamera, körpanorámás felvételek, osztott képernyő, színek és trükkök, színpadépítés, főpróba, és kispróba, amatőr videók, vallomások és emlékek, képek és hangok, suttogások és sikolyok, és természetesen hihetetlen mennyiségben zene, zene és zene – ígéri közleményük.

 

Címkék: film zene történelem