2011. július 25.

Itt a Mobil Tárca Egyesület

A mobilszolgáltatók mellett az OTP, a MasterCard és a SuperShop szállt be az összefogásba, mellyel az NFC megoldásokat népszerűsítenék.

A mobilszolgáltatók mellett az OTP, a MasterCard és a SuperShop szállt be az összefogásba, mellyel az NFC megoldásokat népszerűsítenék.

Magyar Mobil Tárca Egyesület néven fogott össze a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop. A kezdeményezés célja a mobil alapú NFC (Near Field Communication) szolgáltatások elterjesztése a kapcsolódó sztenderdek, ajánlások kialakítása és a piaci edukáció elvégzése által.

Az NFC egy maximum néhány centiméter távolságra tervezett, vezeték nélküli kapcsolódási technológia, amely lehetővé teszi, hogy kettő vagy több eszköz biztonságos csatornán és érintés nélkül kommunikáljon, cseréljen ki adatokat egymással.

Az NFC szolgáltatások mögötti elgondolás az, hogy minden olyan kártya és készpénz helyettesítő fizetőeszköz, amelyet most a tárcánkban tartunk, a közeljövőben beépülhet a telefonokba.

E szolgáltatásoknak az adhat lendületet, hogy mostanra számos olyan okos eszköz jelent meg a piacon, amelyek képesek lehetnek az NFC kezelésére, a ráépülő szolgáltatások igénybevételére.

Ilyen szolgáltatás lehet az érintés nélküli bankkártya (pl. PayPass) mobiltelefonon keresztüli használata, vagy a hűségkártyák, kuponok, illetve közlekedési- és belépőjegyek elektronikus formában való megjelenése.

A technológián alapuló szolgáltatások elterjesztéséhez fontos, hogy mind operátori, mind pénzügyi oldalról összefogás legyen. A magyar egyesület tagjai már idén kísérleti alkalmazások elindítását tervezik, jövőre pedig indulhatnak a kereskedelmi szolgáltatások.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.