Az app ingyenes lesz, felnőtteknek szóló tartalommal nem, reklámokkal viszont találkozhatnak a kicsik.

YouTube-ozik a gyereke? Mostantól nem kell aggódnia, hogy olyan tartalomba fut bele, amelybe nem kellene. Legalábbis az amerikai piacon, ott debütál ugyanis a YouTube Kids, de a Google közlése szerint a jövőben mindenhol elérhetővé tennék az appot, amely immár mind a Google Playben, mind az App Store-ban letölthető.

Az alkalmazás ingyenes, abban reklámokat helyeznek el, ugyanakkor a cég szerint gondosan megválogatják, mely hirdetések kerülhetnek a kicsik elé. A YouTube Kids lényege ugyanis a biztonságos tartalomfogyasztás, legyen szó akár filmekről, akár reklámokról. A tartalmak között rajzfilmek, a tanulást játékosan segítő filmecskék, ismeretterjesztő videók és zenék egyaránt elérhetőek lesznek. A partnerek között van például a DreamWorks és a National Geographic is.

Miközben a YouTube a nagyobb képekkel, az írni még nem tudó gyerekek számára kialakított hangvezérléssel, a kevésbé gyakorlott kezekre szabott navigációs lehetőségekkel az önálló böngészést segítené, a kontroll azért a szülőké. Így szabályozni lehet, hogy a gyerek meddig használhatja az appot, milyen keresési találatok közül válogathat, illetve a háttérhangokat is be lehet állítani, hogyha pihenni akarunk, míg a gyerek szórakozik.

Mondjuk, utóbbi ráfért volna a YouTube Kids beharangozó videójára is. Nekünk felborzolta az idegeinket, de lehet, hogy valójában cuki;)