2011. szeptember 26.

Itt a litván digitális céldátum

Hosszas vajúdás után végre bejelentették, mikor áll le az analóg tévés műsorszórás a legnépesebb balti államban. Ennek ellenére sok kérdőjel maradt.

Hosszas vajúdás után végre bejelentették, mikor áll le az analóg tévés műsorszórás a legnépesebb balti államban. Ennek ellenére sok kérdőjel maradt.

Rimvydas Vastakas, a közlekedési és távközlési miniszter helyettese azt jelentette be: 2012. október 29-ét határozták meg az átállás napjaként – akkortól már csak digitálisan szórnak műsort.

A kormánytag szerint most két fontos feladatuk van. Az egyik, hogy meggyőzzék a set top boxok forgalmazóit, hogy minél előbb dobják piacra az olcsóbb, így a szegényebb rétegek számára is megfizethető darabokat. A másik, hogy a lakosságot minél szélesebb körben tájékoztassák, mit kell tennie az analóg műsorszórás leállása kapcsán.

A probléma súlyát mutatja, hogy 2011 első félévének végén a litvánok 36-37 százaléka tévézett digitálisan.

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.