2011. október 04.

Itt a magyar MSN portál

Információink szerint saját tartalmak és a Ringier portfolióból átvett, átdolgozott cikkek egyaránt lesznek a hamarosan startoló portálon.

Információink szerint saját tartalmak és a Ringier portfolióból átvett, átdolgozott cikkek egyaránt lesznek a hamarosan startoló portálon. Középtávon az Index-szel és az [origo]-val versenyeznének. FRISSÍTÉS: elindult a portál, amely az msn.mainap.hu cím alatt érhető el.

Úgy tudjuk, órákon belül élesedhet a magyar MSN portál, melyet a Ringier fog üzemeltetni. Ez információink szerint a Ringier portfolióból átvett és átdolgozott tartalmak mellett saját cikkekkel is jelentkezik majd. Ennek megfelelően saját szerkesztőség is dolgozik az anyagokon, melyek között a könnyedebb témák mellett oknyomozó cikkek is helyet kaphatnak.

Amennyiben ez igaz, azt jelentené, hogy nem annyira a Sanoma-féle Hír24, inkább az Origo és az Index babérjaira aspirálhat az új felület. Ebben a rendszerben nem kérdőjeleződik meg a Ringier felületek önállósága sem, így az MSN portál indulása nem érinti közvetlenül a NOL.hu vagy az NSO működését.

Érdekesség, hogy ilyen módon az MSN magyar site-ja co-brandelt lenne, a Microsoft és a Ringier közös vállalkozásaként. Úgy tudjuk, hasonló koncepció csak kevés piacon van, mert többnyire a Microsoft maga üzemelteti az MSN oldalakat, többé-kevésbé egy kaptafára. A lengyeleknél a Gazetával közös a felület, ám a co-branded jelleg csak a főoldalra terjed ki, míg az ausztráloknál a magyarhoz hasonló koncepció van.

Itthon az is egy csavart ad – ahogy a HVG utalt is rá -, hogy az Adaptive Media sales house is része az együttműködésnek. Mint mi is megírtuk korábban, a Microsoft Adverising honi portfoliója a Ringier-hez került, ám az értékesítést továbbra is az Adaptive Media látja el.

Úgy tudjuk, a mai napon az MSN portál válik elérhetővé, de csak később, várhatóan néhány napon belül válik az Internet Explorer alapértelmezett nyitólapjává a portál. Azt még nem tudni, hogy a Messenger MSN füle mikor jelenik meg, s az is későbbre várható, hogy mikor dobja automatikusan erre az oldalra a magyar felhasználókat az msn.com.

 

FRISSÍTÉS: Immár éles a site. Itt érhető el: http://msn.mainap.hu/

 

FRISSÍTÉS2:

Megkerestük a Ringiert is, a médiacég ugyanakkor azt a tájékoztatást adta, hogy október 11-ig nem nyilatkoznak. Ekkor Mihók Attila, a Ringier magyarországi ügyvezető igazgatója és a Microsoft nemzetközi képviselője árul el részleteket a közös együttműködésről az Internet Hungary konferencián.

Szintén megkeresük Szabó Ákost, az Adaptive Media üzletfejlesztési vezetőjét, aki elmondta: "Egy hetünk van az Internet Hungary első napjáig, és aki figyelmesen böngészte a programot, az láthatta, hogy Laurent Delaporte, Microsoft Advertising alelnök személyében elég fajsúlyos személyt delegált a cég a konferenciára. Laurent Mihók Attilával közösen ad elő, tehát nyilván szóba kerül a Microsoft és a Ringier együttműködése, amiben a közelmúlt sajtónyilatkozataiból tudhatóan az Adaptive Mediának is jut némi aktív szerep. Izgalmas őszre készülünk!"

Rádiós pályázatok

2 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.