2010. december 07.

Itt a magyar blogportál

Elindult az első hazai blogportál. A bloghir.hu témakörönként csoportosított tartalma minőségi szűrön megy át.

Elindult az első hazai blogportál. A bloghir.hu témakörönként csoportosított tartalma minőségi szűrön megy át.

A hagyományos kommunikációs eszközök használata egyre inkább háttérbe szorul az internethasználók körében, miközben felerősödik az internetes közösségek aktív véleményformáló hatása. Ebben jelentős szerepet játszanak az üzleti, politikai aktualitásokat feldolgozó webnaplók. Elsősorban a tematikus blogok, az énblogok és a vállalati blogok elterjedtek, ám ez utóbbiak közül Magyarországon még kevés van. A tematikus blogok mint például a gasztro-, a kultúra, vagy a szakmai blogok egyre népszerűbbek, íróik a magánvéleményüket igyekeznek professzionális módon közkinccsé tenni. A magyar nyelvű blogok közül az énblogok a leggyakoribbak, ezek a bejegyzések sokszor értékes magánvéleményeket, sőt komplex üzleti, gazdasági elemzéseket tartalmaznak - ígérik.

„A www.bloghir.hu létrehozásával a blogolvasást szeretnénk népszerűsíteni, és mindenki számára könnyen elérhetővé tenni, hiszen számtalan remek magánvéleményt lehet találni a blogok között, és némelyik – különösen politika, gazdaság – témakörben felér egy forrásértékű cikkel, vagy tanulmánnyal.” – idézi a közlemény Márton Miklóst, a bloghir.hu alapító-tulajdonosát.

Az oldal 24 témakörbe sorolja a webnaplókat, így például a politika, közélet, gazdaság és üzlet mellett a könnyedebb olvasmányok kedvelői megtalálhatják a gasztro, az egészség és életmód, a család és párkapcsolat, a sport, valamint a bulvár témában publikáló blogokat is. Ezeken kívül vannak különleges témák, mint, például a lokálpatrióta kategória, ahol olyan blogok kapnak helyet, amelyben a blogírók helyi témákról, ügyekről írnak, legyen az vidéki vagy fővárosi. A másik érdekes kategória a Zöld témák nevet kapta; itt a megújuló energiaforrásokkal, környezetvédelemmel, természetes anyagokkal foglalkozó blogok kapnak helyet.