2010. november 02.

Itt a régiómédia

Dunai Médiahálózat néven alakult új média-ernyőszervezet a vajdasági Újvidéken a napokban.

Dunai Médiahálózat néven alakult új média-ernyőszervezet a vajdasági Újvidéken a napokban.

A projekt kezdeményezője a Vajdasági Rádió és Televízió, amely a jövőben központja is lesz a hálózatnak. Célja, hogy erősítse az együttműködést és a kölcsönös tájékoztatást a régió médiumai között és bemutassa a Duna-menti országok művelődési és kulturális értékeit, és örökségét. A kezdeményezés szorosan illeszkedik a Duna-stratégiához, amely a jövő évi magyar uniós elnökség egyik központi eleme lehet. Az ötlet az összes érintett ország részéről kedvező visszhangra, együttműködő-készségre talált – áll a Magyarországról résztvevő Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) közleményében.

Közlésük szerint a konferencián felszólalt a HEROE elnöke is, aki szerint a globális médiapiac kihívásaira csakis a regionális összefogás lehet a megfelelő válasz. Radetzky András kiemelte: ez az összefogás a média példamutató felelősség-vállalásaként értelmezhető. A Duna, ahogyan a rádióhullámok sem, nem ismeri a határokat, így a DaMe (Danube Media Network) az egységes Európa szimbóluma is egyben.

A szervezet irányító tanácsában Magyarországot Szabó László Zsolt, az Echo TV vezérigazgatója képviseli.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.