2010. december 20.

Itt az Amerikai Népszava online

Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság hetilap Amerikai Népszava néven elindította új, magyar nyelvű internetes hírportálját.

Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság hetilap Amerikai Népszava néven elindította új, magyar nyelvű internetes hírportálját.

Közleményük szerint a site a magyarországi olvasókat is célközönségének tekinti. Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyarországi médiatörvény alá. A honlap www.nepszava.com internetes címen érhető el.

Az Amerikai Népszava egy 120 éves, Amerikában bejegyezett, független, szabadelvű magyar nyelvű médium. Kívül áll a magyarországi és európai struktúrákon, nem tartozik a magyarországi médiatörvény hatálya alá. A portál klasszikus hírújság, amely egyformán fontosnak tekinti a magyarországi olvasók, az Egyesült Államokban és a világ bármely részén élő magyar kisebbség tájékoztatását. A lap fontos kapocs az anyaország és a tengerentúli magyarság között. Generációk óta az Államokban élő magyarság fő információforrása. Az 1891-ben alapított Amerikai Magyar Népszava Szabadság hetilapnak szerzői voltak Márai Sándor, Molnár Ferenc, Faludy György és az emigrációból sokan mások. A most elindult hírportál ezt a polgári liberális hagyományt viszi tovább. Kiemelten kezel minden magyar vonatkozású eseményt az Egyesült Államokban, de amerikai nézőpontból tálalja és értelmezi a magyarországi eseményeket is. Az Amerikai Népszava és a New York Public Radio (WNYC) együttműködésének köszönhetően az olvasók hamarosan élőben hallhatják a portálon az amerikai közszolgálati rádió adását is. Az Amerikai Népszava régebbi újság, mint a magyarországi Népszava magyar nyelvű napilap kiadása. A két újságnak nincs tulajdonosi vagy szervezeti kapcsolata egymással. Az Amerikai Népszava a világon minden magyar ajkú emberhez kíván szólni - írják.